Divac posetio Piksija i “Orlove” pred duel sa SAD-om

5
Divac obišao Piksija i "Orlove" pred duel sa SAD-om! FOTO: FSS

Vlade Divac, proslavljeni košarkaški as, obišao je trening centar fudbalske reprezentacije Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija pred duel sa SAD-om.

Srpski fudbaleri dobili su ozbiljan vetar u leđa od jednog od najboljih košarkaša u istoriji naše zemlje.

S obzirom na to da je tokom karijere branio boje Lejkersa i Sakramenta, nekadašnji centar naše košarkaške reprezentacije rešio je da se skući u Kaliforniji po završetku karijere. Ovom prilikom poželeo je Piksijevim izabranicima dobrodošlicu.

“Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak”, obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.

“Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima”, objasnio je Stojković svojim pulenima o kakvoj legendi je reč.

Podsetio je Divac Stojkovića da se preko puta nalazi sportski objekat u kom je naš selektor napravio veliku uspeh.

“Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju”, rekao je Divac.

Potom je poželeo puno sreće našim fudbalerima.

“Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, dodao je on.

Divac ima maksimalno poverenje u Piksija, što je otkrio i u nastavku razgovora, a ovom priliko dotakao se i selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

“Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat”, rekao je on, pa dodao.

“Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi”, zaključio je Divac.

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime