“ZVEZDA JE OZBILJNA MAŠINA”: Stanković otkrio koji cilj je najvažniji na kraju sezone!

dejan stanković-odgovor
Stanković otkrio ciljeve! (FOTO: Pedja Milosavljevic/Starsport)

Trener Crene zvezde, Dejan Stanković, otkrio koji su mu planovi sa crveno-belima u skorijoj budućnosti.

Tim sa stadiona „Rajko Mitić“ igra odlično i ove sezone. Iako ne drži trenutno prvo mesto na tabeli Super lige Srbije, ima velike šanse da se sa prve pozicije plasira u nokaut fazu Lige Evrope.

Bez obzira što je Crvena zvezda prvi ozbiljan trenerski posao Dejanu Stankoviću, pokazao je da ume da se nosi sa pritiskom i da pravi rezultate.

U prilog tome govori to što se svako malo klubovi iz Italije raspituju za mladog stručnjaka.

Navijači beogradskih crveno-belih se sigurno pitaju koliko će dugo prvi šef struke ostati na klupi, na šta su dobili delimično jasan odgovor.

– Svako ko zna kakav je osećaj i kakve emocije izaziva ovaj klub, voleo bi da ostane u Zvezdi ceo život. I kao igrač i kao trener. Međutim, neminovno je da jednom svi krenemo svojim putem. Zvezda je ozbiljna mašina, mnogo je lepo, ali i mnogo je velika potrošnja. I dalje sam zadovoljan, i dalje imam maraton da istrčim. Ima uvek interesovanja za mene, ali to sam rekao i ranije – zapitao bih se da nema. Onda bi to značilo da ne radim dobar posao. Lepo je kad se raspituju za vas. To vam daje snagu da budete još bolji. A moji planovi? Sve ću uraditi da u maju podignem pehar… – počeo je Dejan Stanković razgovor za „Informer“.

Trener Crvene zvezde je na toj funkciji negde oko dve godine i za to vreme je uspeo da ostvari blizu 100 nastupa.

– Veoma mi je brzo prošlo, mi i dalje trčimo maraton. Glavno je da ga istrčiš, dođeš do kraja i ostvariš zacrtane ciljeve. Utakmice su usputne stanice. Neke deonice ćeš hodati, neke trčkarati, neke sprintom završiti, ali bitan je cilj. Zvezda je rezultat, samo to se gleda, u to sam se stopostotno uverio. Zadovoljan sam, ovo je moj prvi posao. Odrastao sam uz ovu generaciju, uz veliku pomoć svih ljudi koji me okružuju. Bilo je i grešaka, bilo bi glupo da nije. Samo tako možeš da uvidiš gde si pogrešio i uradiš sve da budeš još bolji – dodao je Dejan Stanković.

Mladi stručnjak je na šaljiv način pokušao da pokaže koliko je trenerski posao u jednom od dva najveća srpska kluba zahtevan.

Mediji, uprava, navijači, ostali klubovi, sa svih strana je ogroman pritisak, što se da videti po mojoj kosi. Ostavio sam i cigare pre godinu i po dana, jer sam usled ogromnog pritiska počeo mnogo da pušim i morao sam da presečem. Trener Crvene zvezde je trener i igračima i upravi i stučnom štabu i navijačima i novimarima. Sa svake strane moram da prihvatim pritisak i odgovornost na sebe i pustim igrače da rade na miru. I ja sam bio igrač, njihovo je samo da igraju – istakao je Dejan Stanković, pa potom nastavio:

fudbal-liga evrope-zvezda-braga-dejan stanković
Stanković prezadovoljan! (FOTO: Starsport)

– Na početku mi je malo bilo teško, ali onda sam shvatio da je Zvezda svačija. Najveći klub u Srbiji i na Balkanu, ima lepu istoriju, a prethodnih nekoliko godina ponovo ima dobre rezultate u Evropi. Svako želi da se bavi Zvezdom i to je potpuno normalno. Vremenom sam shvatio da svako ima pravo i da joj zviždi i da je hvali i da kritikuje.

Neizostavna tema bila je svakako borba sa Partizanom za šampionsku titulu. Crno-beli trenutno imaju tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala nakon 18. odigranih kola.

Ovo će biti teško, ali možda i najlepše prvenstvo u poslednjih nekoliko godina. Prava muška borba, tu se odrasta. Želim da bude još jače, možda već sledeće godine još neizvesnije. Da se uključi još neko, da se četiri-pet ekipa do aprila bore za titulu. Meni je lepše da je razlika jedan ili tri boda, da je neizvesno. Jedno je napraviti fenonomenalan uvod i onda to održavati, a drugo biti u “crvenom” od avgusta do maja. Onda se vidi kakav je ko čovek. Tad mi treba čovek, a ne igrač, da izdrži kad je teško – podvukao je Dejan Stanković.

DEJAN STANKOVIĆ O IBRAHIMOVIĆU: On se potpuno razlikuje od predstave na TV-u!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Reprezentativci Srbije i Crne Gore – Imali smo tremu pred izvođenje penala! EP05

 
 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime