David Lorenco, italijanski konobar u Lesteru nakon preporuke pokojnog predsednika!

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Kada imate 24 godine i umesto potpisa novog ugovora morate da se okrenete poslu u ugostiteljstvu, sigurno ne očekujete veliku karijeru. Lorenco je nekada bio nada Juventusa, ali nije uspeo da napravi proboj u prvi tim.

Otkaz u Juventusu teško je pao ovom momku. David Lorenco je odlučio da prekine fudbalsku karijeru i da napusti Italiju. Iako bi sa dobrim preporukama, kakve je imao, mogao da igra u nekom niželigašu, to ga nije zanimalo.

LESTER PROTIV KARDIFA – ZA DVA DANA!

Umesto fudbalske karijere u Italiji preselio se u Nicu i počeo da radi kao konobar. U nekom od restorana na francuskoj obali potpuno mu se promenio život. Kada je pomislio da je kraj velikim snovima, pojavio se njegov spasilac.

Vlasnik Lestera, čovek koji je izgubio život u nesreći na King Pauer stadionu, došao je u taj restoran. Poslovni ručak, sa grupom investitora sa Tajlanda, bio je prilika da Lorenco prepozna gospodina Šrivadanaprabu. Upravo je on bio zadužen za taj sto.

Tokom usluživanja, iskoristio je priliku da vlasnika Lestera pita za novu šansu u njegovoj fudbalskoj karijeri. Verovatno nikada niste čuli neku lošu reč o Tajlanđaninu. Hvale ga igrači, zaposleni u klubu, navijači…

Rekao je da može i da će se potruditi da David Lorenco dobije priliku da se pokaže u Engleskoj. Ispričao je svoju životnu priču, da je nekada bio talenat i da bi, posle godinu dana pauze, želeo ponovo da proba. Dogovoreno je da u Lester ode na probu.

Lorenco je pokušavao u međuvremenu da nađe klub. Između ostalog bio je na probama u Norveškoj, Malti, Americi i Belgiji, ali nigde nije zaslužio ugovor. Sve dok se nije pojavio Lester. Tamo je očigledno zadovoljio stručni štab.

Lorenco je potpisao kratkoročni ugovor nakon nekoliko treninga sa rezervnom ekipom Lestera. Trenutno nije u sjajnoj formi, zbog preduge pauze, ali svi u klubu veruju da može da bude odličan. Imaju ogromno poverenje u njega pa mu je dat i ugovor.

Planovi su takvi da nakon nekih mečeva za ekipu do 23 godine, Lorenco bude prosleđen na pozajmicu. Za početak je najbitnije da se fizički dobro pripremi, a fudbalski kvaliteti će tek onda isplivati u prvi plan. Trenutno se Lorenzi druži da Adrijenom Silvom, Benaluanom, Kingom…

PROTIV NJUPORTA IGRAJU U FA KUPU!

’’Nadao sam se da ću dobiti priliku barem u Belgiji, gde vlasnici Lestera takođe imaju klub. Treninzi sa ovim momcima meni stvarno mnogo znače. Do skoro sm maštao da igram u Seriji C.’’, istakao je momak koji je okončao konobarsku karijeru.

Lester je u prethodna dva kola naneo poraze Čelsiju i Mančester sitiju. Trenutno se nalaze na sedmoj poziciji na tabeli, sa četiri boda manje od Mančester junajteda. U narednom kolu, poslednjem u ovoj kalendarskoj godini, ugostiće Kardif što će biti prilika za nove bodove.

Lorenco igra na poziciji napadača i ima 24 godine. Imaće priliku da se nametne, priliku o kakvoj nije mogao ni da sanja ranije. Samo jedan susret sa pokojnim vlasnikom kluba bio je dovoljno da mu se ispuni želja. Sada je sve na njemu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime