Nešto je trulo u državi Danskoj: na Slovačku sa petoligašima i futsalerima!

MOSCOW, RUSSIA - JUNE 26: Age Hareide, Manager of Denmark reacts during the 2018 FIFA World Cup Russia group C match between Denmark and France at Luzhniki Stadium on June 26, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

Reprezentacija Danske se suočava sa ozbiljnim problemima pred prijateljski meč sa Slovačkom u Trnavi. Zbog bojkota profesionalnih fudbalera, selektor Oge Hareide biće prinuđen da za akcije državnog tima angažuje igrače iz amaterskih liga, kako bi popunio roster reprezentacije i izbegao žestoku kaznu UEFA-e, koja preti. Razlog za bojkot reprezentacije je spor igrača sa Fudbalskim savezom Danske (DBU) oko podele novca od sponzorskog ugovora sa kompanijom Humel.

Obistinio se naslov pesme Riblje Čorbe da je nešto trulo u državi Danskoj. Njena reprezentacija se zbog nesuglasica između profesionalnih fudbalera i Fudbalskog saveza Danske nalazi u nebranom grožđu. Kao posledica propalih pregovora svi danski profesionalni fudbaleri odbili su poziv državnog tima. U najgorem slučaju Dancima preti suspenzija, kao svojevremeno Jugoslaviji sa Evropskog prvenstva 1992. kada je na njeno mesto došla upravo Danska.

Savez je očajnički uputio pozive fudbalerima iz Druge i Treće lige, koji su takođe odbijeni, tako da su neregistrovani igrači iz amaterskog ranga takmičenja jedina alternativa za selektora Hareidea. U slučaju da Danska ne bude imala dovoljno igrača na raspolaganju pred prijateljsku utakmicu sa Slovačkom, njen savez bi mogao da se suoči sa žestokom kaznom UEFA-e u vidu suspenzije.

PROVERI NAJBOLJE KVOTE ZA LIGU NACIJA!

Spekuliše se da će se na spisku naći igrači iz petog ranga takmičenja i futsaleri, dakle lica kojima fudbal nije primarna profesija. Imena i broj igrača koji će se staviti na raspolaganje reprezentaciji je još uvek u magli, a direktor Fudbalskog saveza  Danske, Kim Halberg, saopštio je da u ovom trenutku ne može ni da potvrdi ni da demantuje te informacije, o kojima bruje tamošnji mediji.

Zvezda reprezentacije Danske i vezista Totenhema, Kristijan Eriksen, izjavio je da bi trebalo raditi na primirju a ne na produbljivanju konflikta i dodao da novac nije motiv bojkota, već činjenica da DBU ne ceni dovoljno sve ono što su on i njegovi saigrači uradili za danski fudbal.

Nakon meča sa Slovačkom, Danskoj predstoji utakmica u okviru Lige nacija protiv Velsa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime