‚‚Daćemo vam titulu za 50 miliona”: Gladbah se ‚‚nada” trofeju Bundeslige!

Gladbah
(Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Mnogi vole da kritikuju moderni fudbal, da je ovakav i onakav i da je u njemu novac daleko najvažnija stvar. Kažu, izgubio je dušu koju je nekada imao. Da li je to samo nostalgija ljudi za prošlim vremenima, ne znamo, ali znamo da je takmičenje moguće osvajati i drugim sredstvima.

Dobro, ‚‚moguće” je verovatno gruba reč u ovom slučaju, ali u Borusiji Menhengladbah se sigurno nadaju da je moguće. Naime, tviter nalog ovog fudbalskog kluba je na toj društvenoj mreži pitao zvaničan profil Bundeslige šta je potrebno da bi im bila dodeljena titula prvaka Nemačke.

Ubrzo je usledio odgovor Bundeslige koji je glasio ‚‚50 miliona ritvitova”. Ovaj način podele nekog tvita sa svojim pratiocima je najlakši način da taj tvit dođe do nove publike, a Gladbah je time dobio opasan zadatak.

KLADI SE NA BUNDESLIGU, GOLOVI PLJUŠTE KAO KIŠA!

Admin zvaničnog profila kluba sa Borusija Parka se odmah aktivirao, okačio fotografiju te konverzacije i zamolio sve pratioce da ritvituju taj tvit, jer im je potrebna pomoć u ispunjenju cilja.

Ipak, jasno je koliko je ovo gotovo nemoguć zadatak. Gladbah će moći samo da se nada tituli prvaka Nemačke na ovaj način, jer je tvit sa najviše ritvitova u istoriji ove društvene mreže imao 3.56 miliona ritvitova.

U prvom kvartalu 2018. godine bilo je oko 336 miliona aktivnih korisnika tviteraa, te bi bilo potrebno da svaki sedmi aktivni korisnik, iz čitavog sveta, ritvituje ovaj tvit ne bi li Gladbah ‚‚osvojio” Bundesligu.

MOŽE LI NEKA OD DVE BORUSIJE DO TITULE U BUNDESLIGI?

No, to je toliko težak zadatak da bi Borusija verovatno to lakše ostvarila na terenu nego ovim putem. Gladbah se trenutno nalazi na drugom mestu nemačkog šampionata sa 26 bodova, četiri manje od lidera Borusije Dortmund.

Do kraja sezone je ostalo još 22 meča, a videćemo koliko dugo će u ovoj trci moći da se drže Torgan Azar, Alasan Plea i ekipa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime