ČELSI I DALJE U PROBLEMU: Zahtev za utakmicu bez publike povučen, ali Liga šampiona pod znakom pitanja!?

čelsi-premijer liga-suspenzija-roman abramovič
Čelsi spreman za finiš prelaznog roka! (FOTO: Guliver images)

Čelsi je u velikom problemu ovih dana.

Engleski fudbalski klub Čelsi povukao je zahtev da u subotu meč FA kupa u Midlzbrou igra bez publike, saopštio je Fudbalski savez Engleske (FA), a preneo Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsiju nije dozvoljeno da prodaje ulaznice za svoje mečeve nakon što je Vlada zamrznula imovinu vlasnika kluba Rusa Romana Abramoviča. Čelsi je prvobitno postavio zahtev “u vezi sa pitanjima sportskog integriteta”.

– Nakon konstruktivnih razgovora izmedju FA i Čelsija, klub je prihvatio da povuče svoj zahtev – saopštio je FA.

– FA će nastaviti razgovore sa Čelsijem, Premijer ligom i Vladom kako bi se pronašlo rešenje koje bi omogućilo navijačima Čelsija da prisustvuju utakmicama, uz obezbedjivanje poštovanja sankcija – stoji u saopštenju.

Čelsi je rekao da je “zahvalan na stalnim naporima FA da nam pomogne da pronadjemo rešenje”.

Zvanični portparol premijera Borisa Džonsona rekao je da Vlada sarađuje sa fudbalskim vlastima kako bi se omogućio većem broju pristalica Čelsija da prisustvuuju utakmicama u gostima, ali je dodao i da sve promene moraju da obezbede da “nema dodatnih prihoda s obzirom da je klub u vlasništvu pojedinca koji je sada sankcionisan u UK”.

Igraj za Katar – registruj se! 

Ali, to nije sve. Osim toga, spekuliše se da bi Čelsi mogao da ostane bez Lige šampiona. Razlog je to što je vlasnik Čelsija Roman Abramovič na “crnoj listi” Evropske unije.

U Velikoj Britaniji, tj. Engleskoj, Čelsiju je dozvoljeno da se takimiči i da posluje jer su vlasti klubu izdale specijalnu dozvolu, a sada “L’Ekip” javlja da je potrebno da i francuske vlasti izdaju takvu dozvolu kako bi klub mogao da se takmiči na francuskom tlu.

– Ako se ne usvoji posebna dozvola, s obzirom na sankcije mislim da postoji realan rizik da meč u Lilu neće biti održan – rekao je neimenovani izvor francuskim medijima.

Ipak “L’Ekip” ističe da bi iz respekta prema “sportskom fer-pleju” Vlada Francuske zapravo mogla da izda tu dozvolu Čelsiju.

BAJKA GORANA PANDEVA: Crvena zvezda je klub mog srca, a Dejan Savićević omiljeni igrač!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PRAVE PRIČE JAKIH ŽENA: Andrea Stojadinov EP02

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime