Brazil i Tite čekaju na njih: Sa njima je i budućnost blistava

Vinisijus Žunior Brazil
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 19: Vinicius Junior of Flamengo celebrates a scored goal during a match between Flamengo and Atletico GO part of Brasileirao Series A 2017 at Ilha do Urubu Stadium on August 19, 2017 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Brazil je favorit na svakom Svetskom kupu bilo gde da se igra, a da će u Rusiji biti spreman da tu ulogu preuzmu u punom smislu, Karioke su pokazale u nedavnim prijateljskim mečevima sa Zbornajom i Pancerima.

Slobodno se može reći da je Tite sastavio veoma iskusan tim sa većinom fudbalera u najboljim godinama i koji su članovi najboljih evropskih ekipa. Neki od kojih se mnogo očekuje u vremenu koje dolazi se tek spremaju za veliku scenu. Ona uglavnom dolazi sa preseljenjem u sredinu u kojoj se najviše ulaže i gde se igra najkvalitetniji klupski fudbal.

Nekoliko talentovanih mladića svoje fudbalske dane i dalje broje u Brazilu, ali se njihov prelazak u Evropu može dogoditi već ovog leta. Kada počnu sa dokazivanjem u jačoj konkurenciji i Tite će imati jasniju predstavu o njihovim kvalitetima.

Paulinjo

Oni su mladi, talentovani i dolaze iz Argentine

Nije prvi put da se neki izuzetno mladi fudbaler u zemlji rumbe i sambe proglasi za naslednika nekog od velikana kojih je Brazil oduvek bio pun. Paulinjo još nema ni osamnaest godina, a među seniorima je debitovao prethodnog leta sa nepunih sedamnaest. Njegov klub je Vasko da Gama za koji je ove sezone nastupio četrnaest puta i postigao četiri gola u svim takmičenjima.

Linkoln

Još jedan izuzetno nadareni napadač istih godina kao Paulinjo i koji igra za čuveni Flamengo. Pre nekoliko meseci je malo nedostajalo da postane član Atletika, ali će se najverovatnije ipak preseliti u Španiju pošto se u ozbiljne razgovore sa njegovim sadašnjim klubom uključila Barselona. Linkoln bi već sada u Flamengu imao značajniju ulogu da u sastavu nema još boljeg ispisnika – Vinicijusa.

Derek Duli: Veličina u oba kluba Šefilda!

Vinisijus Žunior

Ovog sedamnaestogodišnjaka je već kaparisao Real iz Madrida. On će se preseliti na Pirineje čim u julu napuni osamnaest godina, a kao Paulinjo i Linkoln, on je takođe debitovao za prvi tim sa nepunih sedamnaest godina. Ove sezone je na 14 mečeva postigao šest golova, od čega dva u Kopa Libertadores.

Rodrigo Durado

Fudbaler sredine terena (23) koji već nekoliko sezona brani boje Internasionala. Za njega je ranije bio zainteresovan Mančester Junajted, a pretpostavlja se da će na kraju ove sezone promeniti mesto boravka, odnosno kontinent.

Rodrigo Kajo

Godinu dana stariji od imenjaka Durada, Rodrigo Kajo je već debitovao za A tim Karioka. Zajedno sa Nejmarom i Gabrijelom član je generacije koja je u Riju osvojila olimpijsko zlato. Za Sao Paulo je već sakupio blizu 200 nastupa, dok je za Brazil odigrao četiri utakmice.

Može li Korintijans da pobedi Palmeiras u derbiju Pauliste?

Vitor Bueno

Dvadesettrogodišnjak koji igra za Santos na poziciji ofanzivnog fudbalera sredine terena. Nažalost, veliki ove deo sezone je propustio zbog povrede, pa se tek pre nepuna dva meseca priključio sastavu. U januaru se povodom transfera ipak javio Lil, ali do dogovora sa Santosom ipak nije došlo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime