Boka Juniors se priprema za meč veka, navijači su već poludeli!

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Dve nedelje nakon prvog meča u finalu Kopa Libertadores, situacija dostiže vrhunac. Pripreme su u samom finišu a utakmica koja će odlučiti pobednika se igra u subotu. Boka Juniors će biti gost na ovom susretu!

Ovogodišnji dueli u finalu kontinentalnog takmičenja su prvi takvi u istoriji klubova. Superklasiko se sada igra u dvomeču, a nakon prve utakmice nemamo naznake ko će osvojiti titulu. Meč je završen 2:2 a u finalu Kopa Libertadores ne važi pravilo gola u gostima.

FUDBAL SE IGRA U ARGENTINI!

Boka Juniors je bila domain u prvom susretu i na stadionu Alberto Armando je bilo skoro 50.000 ljudi. Nemojte da vas zbuni, to je zvanično ime stadiona koji svi zovu Bombonjera. Fenomenalan stadion, sa tri zaobljene tribine i jednom potpuno ravnom.

Kažu da nema mnogo mesta na svetu na kojima je atmosfera bolja nego ovde. Peva se stalno, bez prestanka i sa prepoznatljivim žarom. Retko ko može da napravi atmosferu kao vatreni Argentinci. To su pokazali i pred revanš.

La Bombonjera je bila premala da na nju stanu svi zainteresovani za trening. Jedan od poslednjih pred revanš, finalne pripreme za meč koji se čeka već decenijama. Boka i River će u direktnom duelu odlučiti ko će biti novi klupski šampion Južne Amerike!

Atmosfera će na Monumentalu biti vatrena jer i River ima iste ambicije. Da osvoji trofej, nakon što su u prvom meču izvukli dobar rezultat. Boka je na tom meču dva puta vodila ali je na kraju utakmica završena nerešenim rezultatom.

RIVER JE DOMAĆIN I FAVORIT U REVANŠU!

Prava priprema za revanš je trening na kom su navijači stadion ispunili do poslednjeg mesta. Kako kažu izvori iz Argentine, preko 10.000 navijača je ostalo ispred stadiona. Na samom terenu, igrači su se pripremali za susret. Navijači na tribinama pružali podršku kao da je u pitanju revanš.

Na terenu se u jednom momentu našao i jedan od navijača. Policija je pokušala da ga izvede sa terena ali se Karlos Tevez usprotivio tome. Navijaču je poklonio trenerku a pripreme za derbi su nastavljene.

Boka Juniors čeka svoju sedmu titulu šampiona Južne Amerike. Poslednju su osvojili još 2007. godine, a tada su na terenu bili Palermo, Rikelme, Palasio, Banega, Ledesma… U finalu je lako savladan Gremio, ali ovo finale je mnogo veće od toga!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime