Bizarna situacija u Mađarskoj: meč kasnio zbog prstena!

Krajnje bizarna situacija viđena je u mađarskom prvenstvu. Na utakmici između Debrecina i MTK utakmica je kasnila sedam minuta zbog toga što slovački defazivac Erik Čikoš nije mogao da skine verenički prsten.

Navikli smo na to da utakmice kasne zbog vremenskih uslova, sukoba navijača i sličnih vanrednih okolnosti. Ali jedan mali, jedva vidljivi predmet bio je dovoljan da napravi pometnju i natera zagrejane aktere utakmice da se ohlade. Po pravilniku FIFA-e, nakit, prstenje, i lančiće je zabranjeno nositi na utakmicama, pa je sudija, sledeći protokol, zatražio od desnog beka Debrecina da skloni verenički prsten.

Međutim, taj proces nije tekao tako lako. Odužilo se kao da se radi o medicinskoj intervenciji. Na kraju je klupsko osoblje moralo da reaguje kako bi se meč nastavio. Čikošev dokaz srećnog života koštao ga je igranja na toj utakmici. Trener je bio prinuđen da ga zameni. Umesto njega je u igru ušao Kušnjir Erik. Slovak ili je zaboravio na elementarne stavke fudbalskog pravilnika, ili je zaboravio da je u braku.

KAKAV JE ODNOS SNAGA U OVOM KOLU PREMIJER LIGE?

Situacija podsećala na onu bizarnu sa finala Svetskog prvenstva u Argentini 1978. godine, kada je meč kasnio jer su Argentinci iz nepoznatih razloga tražili da holandski igrač Rene van de Kirkof zameni zavoj na desnoj ruci, iako ga je krilni igrač Lala nosio na prethodnih pet utakmica. Neodlučni italijanski sudija Serđo Gonela je bio neodlučan, ali je ipak popustio pod pritiskom i zatražio da van de Kirkof doda još jedan sloj na gips.

Holanđani su se prilično unervozili nakon tog skandala, koji nije bio jedini na Mundijalu u zemlji Gaučosa. Namera Argentinaca da izbace protivnika iz takta je uspela, na kraju su slavili sa 3:1. Za razliku od kontroverznog finala Svetskog prvenstva, na ovom meču nijedna ekipa nije profitirala  od neočekivanog kašnjenja.

KAKVE NAM KVOTE DONOSE ŠPANCI?

Na meču je imalo šta da se vidi, s obzirom da je završen rezultatom 3:3, ako nekoga uopšte zanima…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime