Drhti cela Španija: Barselona u centru skandala

4
đoan laporta-barselona
FOTO: Guliver images

Fudbalski klub Barselona se našao centru novog skandala, pošto su danas u španskim medijima isplivali detalji slučaja “Negreira”, u kojima se navodi da je klub sa Kamp Noua platio 1,4 miliona evra potpredsedniku Sudijske komisije u Španiji.

Barsa je Hoze Mariji Enrikezu Negreiri u periodu od 2016. do 2018. godine na račun njegove firme DASNIL 95 SL isplatila tačno 1.392.680 evra, sve je leglo u tri rate – 2016. je platila 532.728 evra, u 2017. još 541.752, a u 2018. poslednjih 318.000 evra.

Upravo u toj razlici u cifri za 2018. godinu u odnosu na prethodne dve, ispao je problem. Negreiri je trebalo isplatiti još 267.047 evra, što je oni zahtevao u faksu. Bila je to cifra za period između jula i decembra 2018. godine, kada je on napustio funkciju u Sudijskoj komisiji.

Španski El Mundo, sada donosi i ekskluzivni dokument u kojem se vidi i deo prepiske Barse i sudije, koji je čak imao i komentar koji je ličio na ucenu i pretnju. Ovde se po prvi put pojavljuje i ime aktuelnog predsednika Đoana Laporte.

Enrikez je preko svog advokata poslao faks Barsi, gde je rekao da se nada da je do neplaćanja došlo zbog “nesporazuma” i da namerava da produži vezu sa Barselonom.

On je u zaključku istakao i da je nerazumljiv stav FK Barselona, a posebno gospodina Bertomeua, što ga je razočaralo posle toliko godina zajedničkog rada i toliko učinjenih usluga i urađenog u poverenju.

Tu se potkrala i pretnja da će isplata neizmirene cifre pomoći da se izbegnu veća zla i neželjene posledice za obe strane.

Barselona je sa druge strane, naložila hitnu internu istragu, gde je cilj sakupljanje što više podataka i dokaza, nakon čega se očekuje i da predsednik kluba Đoan Laporta održi konferenciju za novinare.

Interesantno je da su se svi španski klubovi koji igraju u najvišem rangu ujedinili i izdali zajedničko saopštenje povodom ovog slučaja, osim Barsinog najvećeg rivala Real Madrida, koji se nije oglašavao.

Meridian nudi najveće kvote

Bonus sadržaj:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime