Ugasio se poznati klub – razlog finansijski dugovi

4
Astra Đurđu je proglasio bankrot Foto: Guliver image
Čuveni rumunski klub Astra Đurđu, više ne postoji.

Kako prenose mediji iz Rumunije, razlog za gašenje su ogromni finansijski dugovi poslednjh godina iz kojih pomenuti klub nije pronašao izlaz.

Bivši šampion iz 2016. godine, ove sezone takmičio se u trećoj ligi, međutim kako klub zbog sankcija FIFA nije mogao da registruje nove igrače, a nedostaje mu kadar da se takmiči – usledilo je izbacivanje iz lige i automatski gašenje.

U toku dana iz kluba je stigao dopis iz Astre na adresu Fudbalskog saveza Rumunije u kojem je toj organizaciji predočeno da ekipa nema dovoljan broj igrača da nastavi sezonu.

 S obzirom na to da nam je FIFA zabranila registraciju novih igrača, klub je došao u situaciju da ne može da formira ekipu. Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji da ne možemo da izađemo iz ćorsokaka, iako ne dugujemo tražene iznose. Ne možemo da izbegnemo sankciju koju je izrekla FIFA i nemamo dovoljan broj igrača za takmičenje. Pod ovim uslovima, prinuđeni smo da zahtevamo izlazak 3. Lige  – navodi se u saopštenju koje su igrači Astra Đurđua poslali na adresu.

BONUS VIDEO:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime