VENGER PONOVO ZA PROMENE: Mundijal na svake dve godine?

4
Arsen Venger-Arsenal-PSŽ
Vener je osvojio 21 trofej u karijeri! (FOTO: Guliver Images)

Šef FIFA odseka za globalni razvoj fudbala, Arsen Venger, ponovio je predlog za odigravanje Svetskih prvenstava na svake dve godine, umesto na ustaljeni period od svake četiri. Kaže da to nema nikakve veze sa novcem, već da će igračima dati viče prostora za odmor.

Proslavljeni menadžer Arsenala je u intervjuu za “L Ekip” istakao da bi to dovelo do toga da se svakog leta odigrava međunarodni turnir.

Takmičenja bi se igrala na kraju sezone, a igrači bi imali pauze u oktobru i martu, tako da ne bi igrali za nacionalne timove pre leta. 

– Između dva ciklusa kvalifikacija, igrači bi čitavu godinu provodili u klubovima. Treba umanjiti preplitanja klupskih i reprezentativnih obaveza i samim tim umanjiti daleka putovanja igrača na okupljanja nacionalnih selekcija – kaže Venger za francuski list.

Dodaje da bi obavezni period odmora posle završnih faza letnjih takmičenja bio 25 dana. Optimista je i veruje da bi predložene promene mogle da stupe na snagu posle Svetskog prvenstva koje će se 2026. godine održati u Meksiku, SAD i Kanadi. 

Odbacio je sve aluzije na finansijsku pozadinu predloženih promena.

– Nikako. Igraće se isti broj utakmica kao ranije, s tim da će igrači ređe putovati na okupljanja reprezentacija. Uostalom, FIFA raspodeljuje novac za razvoj fudbala svim savezima širom sveta – rekao je Venger.

Da li mislite da bi trebalo usvojiti Vengerove predloge?

Besplatni PES izlazi 30. septembra sa devet dostupnih timova

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Od Turske smo bolji na papiru, ali… | Tijana Malešević | Meridian Sport Fokus Podkast S1EP20

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime