Skandal u UEFA: Čeferin je prevario sve?!

1
aleksandar čeferin-uefa-superliga-rat
(FOTO: Guliver Images)

Slovenački mediji danas su izneli skandalozne optužbe protiv predsednika UEFA Aleksandera Čeferina, navodeći da je on lažirao svoju biografiju na osnovu koje je i postao šef evropske kuće fudbala.

Slovenac je navodno lažirao dokumente i predstavio da je bio član Upravnog odbora Olimpije između 2006. i 2011. godine, što je bio preduslov za njegovu kandidaturu za predsednika UEFA.

Prema dokumentaciji do koje je došao slovenački portal “Prava”, Čeferin nikad nije bio član uprave Olimpije u periodu od 2006. do 2011. godine, kao što je to naveo u svojoj radnoj biografiji.

‘Poštovana zainteresovana svetska fudbalska javnosti. U našem mediju Prava.si ponovno ćemo vam predstaviti ključne dokaze u slučaju laganja predsednika UEFA Aleksandera Čeferina. U njegovom službenom CV-u na zvaničnim stranicama NZS (FS Slovenije) i UEFA piše da je bio član upravnog odbora NK Olimpija/Bežigrad od 2006. do 2011. godine. Međutim, autor ovog članka je već petog februara 2021. otkrio da je Aleksander Čeferin lagao! I Verovatno je dokaze izneo malo ‘na svoj način’. Međutim, nakon što smo dobili zapisnik Olimpije od 2006. do 2011. godine, brzo smo shvatili da ime Aleksandera Čeferina ne stoji ni na jednom službenom dokumentu! Gde je NZS, policija, tužilaštvo, pravosuđe!?”, piše portal “Prava”, koji je objavio dokumente do kojih su došli.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Čeferin je nedavno dobio i svoj treći uzastopni predsednički mandat UEFA i tu funkciju bi trebao da obavlja do 2027. godine. Ipak, njegova kandidatura dovešće se u pitanje ukoliko se ove optužbe ispostave kao istinite.

Slovenac još nije reagovao na ove optužbe, koje bi ga mogle dovesti u probleme.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime