Aleksandar Janković: Muslin je na kraju izašao kao pobednik! (VIDEO)

Aleksandar Janković

Gost naše specijalne Meridian Mundijal emisije bio je Aleksandar Janković – srpski Murinjo! Sa njim smo razgovarali o njegovoj karijeri, otkazu za selektora Slavoljuba Muslina, Svetskom prvenstvu, repezentacijama Srbije i Belgije i još mnogo toga!

Naravno u toku emisije smo izvukli i još četiri dobitnika Meridian Mundijala! Ova četiri igrača će otići u Rusiju uz pomoć samo jednog odigranog tiketa!

Jovica M. iz Doboja
Janko J iz Šušnja
Mihajlo M. iz Gornjeg Milanovca
Marko K. iz Kule

KRENI I TI PUT RUSIJE! PRAVAC MUNDIJAL! 

Pitali smo ga o njegovim vezama sa Slavoljubom Muslinom i načinom na koji je došao u Crvenu zvezdu.

Usled oporavka i rehabilitacije od povrede došao je poziv mog prijatelja i bivšeg trenera Slavoljuba Muslina koji me je pozvao da radim u Crvenoj zvezdi, kao prvi asistent u 29. godini. Njegov uticaj na mene je bio vrlo precizan i direktan . Momenat u kome se to desio nije bio zadovoljavajući doduše“, istakao je Janković.

Na pitanje o smeni Slavoljuba Muslina sa mesta selektora nije želeo previše da se opredeljuje, jer je kako kaže subjektivn. Ipak istakao je da smatra da je Muslin iz cele situacije izašao kao moralni pobednik.

Ne znam razloge smene Muslina, ja sam emotivno obojen i kada je Muslin i Srbija u pitanju. Mi smo jedina reprezentacija koja je pobedila kvalifikacije iz četvrtog šešira, mislim da ne znamo kakav je ovo uspeh“, ispričao nam je srpski Murinjo.

U PONEDELJAK NAM DOLAZI NATAŠA KOVAČEVIĆ!

O odnosu sa Muslinom tokom karijere je rekao da se postepeno razvijao.

To je jedan odnos koji je krenuo kao trener – igrač, pa kroz trenerski posao, nadograđivao se kao prijateljstvo, kućno prijateljstvo“, a ispričao nam je i anegdotu iz doba kada je bio asistent doskorašnjeg selektora u Crvenoj zvezdi.

Eto taj detalj sa utakmice u Nikšiću u meču koji je odlučivao titulu, gde je Marko Panteilić bio na klupi, pa je ušao dao gol i odmah tražio izmenu je bio zanimljiv“, rekao nam je Janković.

MERIDIAN TE VODI NA MUNDIJAL! NE PROPUSTI ŠANSU! 

Njegovo mišljenje o promeni kapitena je jasno – lideri nam ne nedostaju, a na terenu je bitna samo igra, ne i ono što se dešava van terena.

Ne volim da pričam o tome šta se desilo pre, nego šta se desi posle, kakva je igra. Ne bih komentarisao pozadinu, mene zanima kako je izgledala Banetova utakmica protiv Nigerije, a on je izgledao odlično. Nama se lideri pojavljuju, da se ta traka podeli na pet-šest mesta to se ne bi odrazilo na tim“, dodao je Janković.

Što se tiče njegovog prvog samostalnog posla u Crvenoj zvezdi – sam ga je tražio!

Sam sam zakucao na vrata kluba i tražio da budem trener Zvezde! Dolazili su predlozi da to budemo Mitar Mrkela i ja, jer je on bio direktor omladinske škole. Tada sam osetio da moram nešto da uradim za klub“, dodao je Janković.

PRIČALI SMO SA NENADOM KOVAČEVIĆEM O VLADIMIRU STOJKOVIĆU!

Izrazitog favorita za osvajanje Mundijala ne vidi.

Nema nekog izrazitog favorita. Možete da zamislite kakva je sad situacija u Argentini posle ovih 6 komada koji su dobili. Moramo da vidimo ko se kako pripremio, ali ni posle prvih utakmica na prvenstvu nećemo imati preciznu situacija“, dodao je i osvrnuo se posebno na tim Belgije.

Ako neko može da bude prvak sveta to su oni. Ako poređate njihove igrače to su top igrači u top ekipama.. Vi na tom spisku od 23 igrača mogu da dodate 7-8 koji su standardardni u svojim timovima, ali nemaju mesta u timu” , naglasio je Janković.

Na zanimljivo pitanje iz publike da li će skupljati sličice za Svetsko prvenstvo odgovorio je potvrdno!

Kupio sam album danas i prvih deset kesica. Prva sličica mi je bila Huan Kvadrado!”

Razgovarali smo i o njegovim narednim planovima u karijeri, kontroverznom ofsajdu u Kupu Srbije kojim je po njegovom mišljenju otet trofej Crvenoj zvezdi i još mnogo toga!

Ove subote smo izvukli još četiri dobitnika Meridian Mundijal akcije, a već u ponedeljak imamo našu redovnu Meridian UŽIVO emisiju! Gost će nam od 19 časova biti Nataša Kovačević, a ona će nam pomoći da još nekog našeg igrača pošaljemo na Final Four Evrolige u Beogradu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime