Abdelhak Nuri pobedio u najvažnijoj utakmici u životu

BELEK, TURKEY - JANUARY 09: Nouri Abdelhak of Ajax reacts during a friendly match between Hamburger SV and Ajax Amsterdam at Gloria Sports Center on January 9, 2016 in Belek, Turkey. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)

Mladi fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri probudio se iz kome nakon 13 meseci. Vezista „kopljanika“ je prošle godine kolabirao na prijateljskoj utakmici protiv Verdera iz Bremena. Uprava Ajaksa je potom saopštila da je momak bolovao od srčane aritmije, kao i da mu je ustanovljeno oštećenje mozga.

Drama koja je trajala 13 meseci dobila je srećan epilog. Mladi reprezentativac Holandije se probudio iz kome i prema rečima njegovog brata Abderahima, odmah je prepoznao članove porodice. Pored memorije, centar za govor je takođe u dobrom stanju s obzirom da bez problema razgovara sa ljudima u njegovom okruženju.

Brat takođe tvrdi da je Nurijevo neurološko stanje je znatno bolje nego u proteklom periodu. Što se tiče kretanja, ono je još uvek nemoguće bez pomoći invalidskih kolica. Prognoze za budućnost i za nastavak igranja fudbala su još uvek neizvesne, ali dosadašnji tok daje obećavajuće nagoveštaje za momka marokanskog porekla.

KO ULAZI U LIGU ŠAMPIONA?

Trčanje za bubamarom još uvek deluje daleko, ali nije neizvodljivo. Nuri je ostvario najveću pobedu u svojoj karijeri i otklonio strahove da bi se mogla ponoviti tragična sudbina Antonija Puerte, Marka Vivijena Foa, Mikloša Fehera i ostalih igrača, čije je poslednje trenutke života javnost gledala preko malih ekrana.

Mladom Nuriju predstoji nova borba kako bi stao na noge, i da, ako sve bude kako treba, ponovo obuče dres i istrči na teren. „Api“ je u mlađim kategorijama Ajaksa proveo deset godina. Za seniorski tim debitovao je 2015. godine, i od tada je u dresu četvorostrukog osvajača Lige šampiona zabeležio devet nastupa.

KO ULAZI U LIGU EVROPE?

U mlađim kategorijama reprezentacije Holandije je bio redovan igrač. Za U19 selekciju je igrao od 2014. do 2016. godine. Narandžasti dres je oblačio 19 puta, uz devet postignutih golova.

Za razliku od reprezentativnog angažmana, u dresu „kopljanika“ nije uspeo da se upiše u strelce. Nadamo se da će u njegovoj svesci i taj kvadratić biti štikliran, jer što te ne ubije to te ojača…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime