A šta ako Milan iskoristi Bardovu izreku o najopasnijem rezultatu?

Milan nema vremena za depresivna stanja otkako je Đenaro Gatuzo preuzeo trenerske poslove, a jedan od dokaza je viđen pre nekoliko dana u Đenovi gde se upornost na kraju isplatila osvajanjem sva tri boda.

Nema više sumnje da je karakter Rosanera već dovoljno čvrst da ga poraz od Arsenala ne baci u tugaljivu atmosferu ekipe koja nema ni identitet ni viziju. Nema ni spora da je Gatuzo osnova na kojoj je izgrađeno novo samopouzdanje italijanskog velikana. To potvrđuje i njegov stav da Milan i dalje ima šanse da nastavi takmičenje u UEFA Ligi Evrope.

Milan Bard Živadinović: Boaći vredi 1.000 dolara! Odbio sam Real Madrid!

Nije poznato da li se Gatuzo konsultovao sa popularnim Živom, odnosno Bardom, ali očigledno nema ništa protiv konstatatacije da je 2:0 najopasniji rezultat. U ovom slučaju to je prednost Tobdžija koju će Milan pokušati da prevaziđe na Emiratima. Nepopustljiva borba u Đenovi pokazuje da njegov sastav sada zna da reaguje na pravi način i posle neprijatnih rezultata.

Milan očekuje nove golove od Silve

Naravno, nije dobitnik samo trener Milaneza. Jedan od onih kod koga je akumulacija pozitivne energije počela da daje rezultate je Andre Silva, a Portugalac je na Luiđi Ferarisu postigao svoj prvi gol u Seriji A otkako je došao iz Porta.

Velika je verovatnoća da će on za razliku od prethodna dva meča početi meč u Londonu umesto da u igru uđe sa klupe. Razlog je to što je Milan u prvom okršaju loše dejstvovao kroz sredinu gde su dominirali fudbaleri Arsenala. Kutrone je ostao odsečen, a napadi po bokovima su zaustavljani prilično lako.

SERIJA A: Gatuzo trpi šamare, ali je Milan sve bolji!

Još jedan razlog za dobijanje mesta u početnoj jedanaestorkci je što je u kontinentalnom takmičenju bio mnogo efikasniji nego u Kalču. Silva je u evropskim utakmicama bio strelac čak osam puta. Bilja i Kesi bi trebalo lakše da uspostave vezu sa njim u sredini nego što su to uspevali, odnosno nisu sa Kutroneom.

Značajnu ulogu bi trebalo da ima Kalhanoglu, a očekuje se i da se Bonaventura vrati na nivo od pre dve poslednje utakmice.

Milan ipak najviše prava na nadu crpi iz sopstvenog ,,ozdravljenja”. Taktičkih i tehničkih grešaka će biti svakako i dalje, ali ono što je najvažnije je da svi zajedno sa Gatuzom posle dugo vremena izgledaju kao tim. Prepoznaju se ciljevi, zadaci i ko ih obavlja.

Kvote za duel na Emiratima se nalaze ovde.

Bezvoljnost koja je dugo prebivala na San Siru, više ne postoji. Svi su motivisani i u svakoj sledećoj utakmici deluju sve snažnije i otpornije. Zbog toga se ne sme isključiti mogućnost da Milan na Emiratima odigra jednu sjajnu utakmicu, pa možda čak i na delu pokaže zbog čega je 2:0 najopasniji rezultat, uprkos tome što Arsenal ima veoma jake razloge zbog kojih ne sme da dopusti iznenađenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime