Poljski fudbal ne privlači veliku pažnju, tek ponedak, ali ono što je uradila Visla iz Krakova zaslužuje svu pažnju.

U vremenu kada je fudbal postao surovi biznis, kad se u igri ne uživa kao pre, ovakve priče su nešto nesvakidašnje.

Nešto vredno svake pažnje, jer su istinski raritet. Ime Julija Kmečik verovatno vam ništa ne znači. Kao ni to da je bila navijačica Visle.

Ali, bila je sve, samo ne obična navijačica. Bila je dama koja je doživela 10. deceniju… Imala je 92 godine pre nego što je napustila ovaj svet.

A za to vreme čak 51 godinu nije propustila nijednu utakmicu Visle na domaćem terenu. Nijedan jedini meč kod kuće!?

Uvek je bila na svom mestu na stadionu “Mejski” u Krakovu… Uvek na istom mestu, uvek uz voljeni klub. I ništa nije moglo da je spreči da uživa u fudbalu.

Julija Kmečik poslednji put je na stadionu bila u avgustu… Nedavno je preminula i Visla je rešila da joj oda počast gestom u velikom stilu. Stolica 92-godišnje bake na stadionu uvek će biti prazna, ali – i neće.

Naime, niko neće moći da ga zaume, zauvek će ostati mesto Julije Kmečik, na kojem od sada stoje dres i šal Visle sa njenom slikom.

Kao simbol vernosti i ljubavi prema klubu. A, Visla inače uopšte ne blista ove sezone, daleko od toga, već je poslednja na tabeli poljske Ekstraklase.

To Juliji nikada nije bilo važno, jer istinski navijači vole svoj klub bez obzira na rezultate.

„UVEK SLUŠAM NJENE SAVETE“ Ranijeri i pomoćni trener od 100 godina

OBAVEZNO POGLEDAJTE Fudbalski Kutak E07 | Proleće je (ne)dostižno! Liga šampiona i Liga Evropa! Močibob i Borota tipuju!

MERIDIAN SPORT SPECIJALI – TOTALNO DRUKČIJI

14 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime