Neviđena fudbalska revolucija: Već na Mundijalu u Kataru sudijske greške će biti svedene na minimum

katar-svetsko prvenstvo-ofsajd tehnologija
Na Mundijalu ćemo videti novu ofsajd tehnologiju (FOTO: Guliver Images)

Čuveni francuski trener Arsen Venger, jedan je od glavnih zagovornika ideje da fudbal neprestano mora da se menja.

Legenda Arsenala je od odlaska iz ovog kluba zaposlen u FIFA kao član tela za globalni razvoj.

On je najavio veliku promenu kada je reč o ofsajdu i lakšem donošenju odluka kod istog, a poručio je da će ona biti aktivna već na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

– Pomenuti sistem za uvrđivanje ofsajda bi trebalo da nam mnogo skrati vreme u situacijama kada se pojavi dilema da li je neki fudbaler bio u nedozvoljenoj poziciji ili nije. Recimo, trenutno se oko 70 sekundi čeka na VAR proveru takve situcije, nekada čak i malo duže. A tako se igra prekida previše dugo – rekao je Venger.

To znači da će biti izbegnute situacije u kojima se troši puno vremena, a fudbaleri se „hlade“ dok se VAR tehnologijom ne utvrdi da li je neko bio u nedozvoljenoj poziciji ili nije.

– Pomoćni arbitar će, zahvaljujući ovom automatskom sistemu, maltene istog časa kada se sporna situacija dogodi, moći da vidi na svom satu da li je neki igrač bio u nedozvoljenoj poziciji ili nije. Tačnije, ako bude ofsajd, automatski sistem će aktivirati crveno svetlo na sudijinom satu – zaključio je Arsen Venger.

LUDA SCENA U AMSTERDAMU: Ajaksovac, sakupljač lopti pogodio igrača Rome, ali to nije sve… (VIDEO)

Obavezno pogledajte: Mateja Kežman | Priče iz kraja #29

6 KOMENTARA

  1. Treba uvoditi nove tehnologije radi kvaliteta i brzine,ali time i fudbal kakvog volimo i poznajemo ce se drasticno promeniti…Kao i sve u nasim zivotima!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime