EH, DA JE BIO VAR Liverpulu “ukradena” titula Premijer lige

Da je prošle sezone bilo VAR tehnologije Liverpul bi bio šampion Premijer lige (Photo: Michael Regan/Getty Images)

Počela je Premijer liga koju smo svi sa nestpreljenjem iščekivali. Ona neće biti ista kao ranijih godina, jer je uvedena jedna novina.

Naime, od ove sezone će se i na terenima širom Engleske koristi VAR tehnologija, koja će pomoći sudijama prilikom spornih situacija.

Mnogi smatraju da je uvđenje VAR-a u fudbal bio greška, ali isto ima i onih koji veruju da je to pun pogodak.

MERIDIAN SELEKTOR – SKRATI SPISAK Izaberi idealnih 12 i osvoji vredne nagrade

Šta mislite kakav odgovor na pitanje kakav je VAR bi dali navijači Liverpula?

Verovatno negativan kada pročitaju nastavak ovog teksta. Naime, napravljena je analiza svih grešaka sudija iz prošle sezone i zaključak je taj da bi “crveni” osvojili titulu ispred Sitija sa jednim bodom više.

Tako da su greške arbitara iz prošle sezone išle više na štetu Liverpula, nego aktuelnog šampiona Sitija.

Ne treba celu krivcu svesti ni na VAR, jer je aktuelni šampion Evrope u jednom momentu imao sedam bodova više od velikog rivala, ali je na kraju prosuo tu prednost i ostao bez titule.

Ipak, ovo je sigurno jedan od podataka koji navijači kluba sa “Enfilda” nisu hteli da znaju. Pogotovo što dugo čekaju na titulu šampiona Premijer lige.

Možda baš zahvaljujći VAR-u fudbaleri Liverpula ove sezone prođu prvi kroz cilj. No, naša najveća želja da igrači i kvalitetan fudbal bude u prvom planu, a sudije i VAR tehnologija u drugom.

Bilo kako bilo, to je prošlo, nova sezona je počela. Otvorili su je upravo izabranici Jirgena Klopa koji su pregazili novajliju Norič sa 4:1.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Nemanja Bjelica: Amerikance 2002. sam prespavao. Drugi smo na kladionici? Može neki tiket da se baci

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime