BAJERN – ZVEZDA Sve tajne Alijanc arene koja se tako ne zove

Na stadionu Bajerna mogu se videti znaci podrške LGBT zajednici (FOTO: Meridian)

Nekada Olimpijski stadion u Minhenu, sada Alijanc arena, stadion na kojem svoje utakmice kao domaćini igraju fudbaleri Bajerna iz Minhena.

I upravo će na njemu ugostiti Crvenu zvezdu u 1. kolu Lige šampiona, ove srede od 21 časa.

Velelepno i pre svega moderno zdanje nalazi se izvan samog centra, u severnom delu Minhena, prilično mračnog prilaza, koji se daleko osvetli kada je utakmica. Dan pre nije baš prijatno za šetnju…

Fudbaleri šampiona Srbije dan pre sudara sa nemačkim gigantom odradili su i trening na Alijanc areni. Sportski direktor Mitar Mrkela imao je svoje viđenje duela za koji žive svi fudbaleri.

BAJERN – ZVEZDA Sve tajne Alijanc arene koja se tako ne zove
Fudbaleri Zvezde gostuju Bajernu na čudesnoj Alijanc areni (FOTO: FK Crvena zvezda)

Liga šampiona, fantastičan stadion, fudbalska atmosfera i da se odmerite sa najboljima – teško da može bolje? I to pred 66.000 gledalaca koliko je dozvoljeno pravilima UEFA, iako može da primi skoro 70.000 ljudi.
Kao zagrevanje neizbežna je bila i svojevrsna rukometna partija prema običaju, uz mnogo smeha kao potvrda atmosfere koja vlada među crveno-belima.

Alijanc arena je jedan od najmodernijih stadiona u Evropi i zaista ostavlja impozantan utisak. Firma Alijanc otkupila je pravo da stadion nosi njeno ime 30 godina! Međutim, kada su mečevi Lige šampiona zove se Minhen arena, dok i za vreme Mundijala nije mogao da nosi sponzorsko ime zbog zabrane FIFA.

Poruka na ćirilici: „Dragi zvezdaši, udoban dan u Minhenu i puno sreće“

Stadion je počeo da se gradi u oktobru 2002. i svečano je otvoren u maju 2005. godine, a izgradnja je ukupno koštala 550 miliona evra!

Kada je odigran prvi meč i ko je bio akter? Ko je strelac prvog takmičarskog pogotka? Koliko svlačionica ima na Alijanc areni, a tek neverovatan broj toaleta i monitora?

Kako zovu nemački mediji Alijanc arenu zbog svega što nosi sa sobom? A, na šta su se žalili gledaoci pa je bizarno “renoviran” 2005. godine?

Sve to pogledajte u videu na našem Jutjub kanalu koji smo vam spremili iz Minhena!

MEGA EKSKLUZIVNO Zavirili smo na Alijanc arenu, nećete verovati šta krije stadion Bajerna

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime