Neki ljudi kao da ne shvataju pandemiju koronavirusa ozbiljno, a među njima je svakako kontroverzni predsednik Lacija Klaudio Lotito.

Naime, Lotito je ovog puta smislio da u jeku zaraze u Italiji pošalje igrače da treniraju?!

– Niko ne želi da naruši zdravlje građana. Sve sportske aktivnosti, uz odobrenje vlasti, mogu da se obavljaju ukoliko su preduzete mere zaštite i bezbednosti. Fudbaleri su ionako boljeg opšteg fizičkog stanja od većine građana, pritom imaju na raspolaganju medicinsku negu 24 sata, sedam dana u nedelji. Sve to znači da bi mogli da treniraju ukoliko ne ugrožavaju svoje i zdravlje drugih.

KONTROVERZNI LOTITO NE ODUSTAJE “Igrači mogu da treniraju”
Klaudio Lotito kao da nije svestan situacije u Italiji REUTERS/Alessandro Bianchi – RC1B673D16B0

Predsednik Lacija je dodatno pojasnio stav.

– Iz poštovanja prema opštem dobru, prekinuli smo treninge pre svih klubova. Ne bismo izašli na teren da bismo se igrali, već iz profesionalnih razloga. Ukoliko se uslovi poboljšaju. Sportski centar „Formelo“ opremljen je svim sredstvima medicinske zaštite, njegova struktura je među najboljim u Italiji. Imamo dovoljno maksi, rukavica, zaštitnih naočara. Odlučili smo da igračima omogućimo najbolje moguće uslove, tako da svako od njih razvije osećaj pripadnosti, jer je Lacio velika porodica, koja brine o svakom pojedincu – zaključio je Lotito.

Utisak je da Lotito zaista preteruje…

ZVANIČNA ODLUKA Završeno košarkaško prvenstvo Italije!

 

FEDERER ZBOG ĐOKOVIĆA Slavio prekid sezone

 

6 KOMENTARA

    • A dobro sta sad treba svi da pocrkamo u kucama ne kapiram?? nek izadju malo na vazduh nek treniraju na bezbednoj udaljenosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime