Samo što je Đozep Marija Bartomeu otišao iz Barselone krenuli su udari sa svih strana na njegov imidž, a deluje da je jedan od oštrijih predsednik Primere Havijer Tebas.

Predsednik španske lige ističe da je Bartomeu samo ponavljao ono što čelnici Real Madrida govore. A svi znamo kolika je mržnja između dva kluba…

Barselona je nekada imala svoj stav i umela da digne glas u Španiji, UEFA i FIFA. Ali u poslednje tri godine je samo ponavljala ono što je Real Madrid govorio.

Naravno, najveća prašina se digla oko ideje o novoj evropskoj Superligi za koju je Bartomeu dao pristanak u ime Barselone.

– Bartomeu je bio portparol Florentina Peteza koji je mozak cele ove ideje o Superligi. Bartomeuov autoritet u španskom fudbal je bio ravan nuli. Objava o Supetrligi na odlasku iz kluba je bila samo poslednja u nizu brojnih grešaka.

Bartomeu-barselona-tebas
Tebas smatra da je Bartomeu više zastupao stavove Reala nego Barselone (FOTO: Getty/
Gonzalo Arroyo Moreno/Stringer)

Tebas ističe da za njega nije ništa novo Perezova ideja.

– Ovo je stara Florentinova ideja o kojoj godinama mašta i pokušava da je razvije. To za mene nije ništa novo. Autori ove ideje pokazuju ogromno aroganciju i nepoznavanje fudbala kao sporta. Bartomeu je jedan od njih. Tužan kraj neuspešnog predsednika.

Predsednik Primere ističe da ideja o Superligi nikako nije – dobra.

– Iznenađen sam da ljudi ne razumeju posledice koje bi mogli da imaju. Ovakvo takmičenje bi svima nanelo veliku finansijsku štetu, pa i onima koji su organizatori. Barselonina rešenost da učestvuje u toj Superligi neće mnogo značiti da to takmičenje zaživi.

On ističe i da je takav projekat nemoguć.

– To je nemoguć projekat. Klubovima su potrebne jake domaće lige i jaka Liga šampiona u ovom formatu – zaključio je predsednik Primere.

Novi sjajan gol Despotovića u sigurnoj pobedi Rubina (VIDEO)

OBAVEZNO POGELDAJTE: Fudbalski kviz | EP 15 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

4 KOMENTARA

  1. Havijer je u pravu za sve.. Bartomeu nije nista ucinio za Barsu, vec je sve radio protiv nje dok je nije unistio. Nadam se da ce sada posle njegovog odlaska doci bolji dani za Barsu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime