Već dugo traje saga oko ostanka Davida Alabe u Bajernu, a novo poglavlje nam je priredio generalni direktor šampiona Evrope Karl Hanjc Rumenige.

Da rezimiramo ceo slučaj. Alaba traži godišnju platu od 20.000.000 evra, što Bajern ni u ludiliu ne želi da plati. Minhenski gigant najviše nudi 11.000.000 evra plus još 6.000.000 evra kroz bonuse.

Austrijanac je bio javno razapet zbog takvih zahteva, a on sam je povređen što su mnoge (ne)istinite stvari dospele u medije.

I u ovom, novom poglavlju Rumenige ističe da još uvek postoji prostor za dogovor sa sjajnim defanzivcem.

– Sa ovakvim problemima se morate nositi mirno. Alaba je u Bajernu 12 godina i sve to vreme je jako bitan igrač. Sama činjenica da on želi da ostane u klubu, pa makar i pod njegovim uslovima, znači da ne treba odbaciti mogućnost dogovora. Vrata su i dalje odškrinuta.

IZ BAJERNA O ALABI: Možemo da se dogovorimo, sve malo liči na Holivud
Rumenige ističe da situacija sa Alabom poprima holivudske obrise (PHOTO: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Priznaje i sam generalni direktor Bajerna da cela priča polako poprima holivudski zaplet.

– Bez obzira na sve, treba na pravi način sagledati kvalitet igrača i kvalitet osobe. Potrebno je potražiti način koji je prihvatljiv za obe strane. Sve ovo poprima malo holivudske obrise, ali nije sve tako loše. S obzirom na to kako je izgledala 2020. godina, daleko smo mi od Holivuda – istakao je generalni direktor Bajerna.

Videćemo da li će ove reči moći da približe dve strane konačnom dogovoru.

Šta vi mislite?

Ronaldo se povredio, ali Dibaline reči ohrabruju

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Dejan Savić intervju: SPREMAM NASLEDNIKA! | MOJ UGAO #04

5 KOMENTARA

  1. Opet Alaba u centru paznje.. Meni je vise dosadilo citati o njegovoj pohlepi i odlasku iz kluba. Jeste sjajan igrac, ali preterao je.

  2. Plasim se da ce na kraju Alaba napustiti klub, predugo se prica o njegovom odlasku. Ne spominje se to tako slucajno, sve ima svoj razlog.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime