Ranije nego što su ambcije za novu sezonu nalagale Partizan je eliminisan iz evropskih takmičenja, pa će do kraja ciklusa morati da se skoncentriše na obaveze u domaćim takmičenjima.

Zvuči deprimirajuće? Baš tako, još ako se zna da je okosnica ovog tima pre desetak meseci bili na ivici da se plasira u nokaut fazu Lige Evrope. Nije uspela, ovaj put je isklizla i grupna faza.

Pitamo se kao i svi u Humskoj šta dalje. To je najteže, ali i najvažnije pitanje do kraja sezone. Put je jasan, a on vodi na dve strane. Prva je potpuni ponor i završavanje sezone bez trofeja, kao i prošle, kojoj je živo sećanje na solidne evropske partije pružilo utehu.

Ovaj put Evrope nema i jasno je da samo trofej može da spasi sezonu. A upravo je taj put onaj koji bi vodio ka luci spasa.

Zvuči nemoguće? Vratimo se u 2016. Još nije bila zaceljena eliminacija od Augzburga tek pola godine ranije kada je crno-bele u Poljskoj eliminisalo Zaglebje.

Kakav krah. Istovremeno u prvenstvu nizali su se kiksevi protiv Bačke i Napretka pod vođstvom Ivana Tomića, a potom i Spartaka i Vojvodine pod komandom Marka Nikolića.

Respektabilan sastav predvođenom Leonardom i Urošem Đurđevićem stigao je do duple krune te sezone koja je pretila da će postati katastrofalna.

Da li bi to uspeli da su igrali Lige Evrope ili ne? To će uvek biti misterija, ali jasno je da im je upravo veći vremenski period za pripreme mečeve u domaćem prvenstvu omogućio rasterećenost koja je rezultirala majskim slaveljem 2017.

Koliko može ova ekipa pod vođstvom novog/starog trenera Aleksandra Stanojevića da učini isto?

Teško je u ovom trenutku dati bilo kakve ozbiljnije prognoze pogotovo ako se zna da je ova Crvena zvezda koju predvodi Dejan Stanković daleko jača od one koje je pre četiri godine u pohod ka odbrani titule poveo Miodrag Božović.

Tu je i faktor Zvezdinog eventualnog plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, koji bi bacio aktuelnog šampiona u iskušenje da li je kadar za dva fronta.

Pozitivna okolnost po Partizan je uigranost, budući da je osim Makija Banjka sastav nepromenjen u odnosu na prošlu godinu. Sada je ključno da li će uspeti da istraju i da na malim utakmicama ne gube bodove, a na derbijima nastave sa pozitivnim skorom.

Ako to uspeju imaju čemu da se nadaju, ma koliko na suprotnoj strani imali teškog rivala.

A koji je drugi put?

Drugi put podseća na leto 2018. i eliminaciju od Bešiktaša kada su crno-beli pod vođstvom Zorana Mirkovića, a zatim i Save Miloševića napravili ogroman zaostatak nad Zvezdom u prvenstvu.

Trijumf u Kupu je donekle neutralisao bes navijača, ali očigledno je da je to bilo spašavanje svega što se spasiti može.

Kojim putem će krenuti Partizan?

PUTUJ EVROPO: Partizanu presuđeno u dva minuta, a nije moralo da bude tako

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz | EP 11 – Testiraj znanje! POGODI FUDBALERA

TENZIJA RASTE Poznato kada će biti održana Skupština ABA lige!

11 KOMENTARA

  1. ova sezona za Partizan ce biti jedna medju najgorima,ali i ne moze bolje kada se vidi uprava,sve nesposobni ljudi,jedino sto znaju to je da se prepucavaju preko stampe,tu su najbolji

  2. Partizan ove godine ostaje bez icega,jedino ako uzmu kup ako im neka uteha,Zvezda ima bolji tim to stoji,i ne vidim kako je moguce prestici Zvezdu,ima tu derbija ali slaba vajda

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime