Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je klub prinuđen da se na leto odrekne najtalentovanijih fudbalera.

Terzić je naveo da su mladi fudbaleri najtraženiji i najvredniji na tržištu.

Stoga će uprkos silnim željama da ih sačuva morati da ih proda.

-Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera: Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo – rekao je Terzić za Informer.

Dodaje da će zbog pandemije koronavirusa budžet kluba biti umanjen za 10 miliona evra.

-Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30.000.000, a sad će biti 20.000.000. Od tih 20.000.000, dobićemo 5.000.000 od sponzora, od Gasproma 4.000.000 i od Telekoma 1.000.000 – rekao je dodajući da će ostatak biti dobijen od prodaje igrača.

Navodi da osim prodaje od igrača na novac može da računa još jedino od plasmana u evropska takmičenja, ali to niko ne može da garantuje.

Zbog toga su transferi nekog od spomenutih “zlatnih koka” prioritet.

Terzić podvlači da nema šanse da se ogranizuje Regionalna liga budući da je neisplativa.

Ali i rizična zbog netrpeljivosti između nacija.

-Kad sam saznao koliko je koštala organizacija one dve utakmice reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zagrebu 2013, rekao sam da je to neisplativo. Uopšte ne razmišljam o obnovi te lige – ocenio je Terzić.

DIVAC VERUJE DA ĆE „PREŽIVETI“ Srbin vidi sebe i dalje u Kingsima!

OBAVEZNO PROČITAJTE: Fudbalski kutak iz karantina EP 05 | Borota i Močibob secaju se evropskog prvenstva 92

SPECIJALISTA I ZA KUHINJU Murinjo o povratku fudbala i prženim jajima!

116 KOMENTARA

  1. Terza madjija,koliko ce sad novca CZV zaraditi da mi je znati.Jel ce biti kao za Marina ili gore navedenog Petrovica,kada je klub odbio 5 miliona evra od Betisa,a sad ce vrlo verovatno otici za 2 miliona maksimum,ili kada je u leto 2019 Terza po svojim recima odbio neimenovani Katarski klub koji je ponudio 10 miliona za Marina,pa je ipak na kraju prodao Marina za 1.7 miliona evra u Saudijsku Arabiju.Iskreno,jedino od koga CZV moze da se nada da ce ga prodati je mali Gavric,koji ima potencijala,Nikolic nema kvalitet,ali o tom potom,videcemo…

  2. Godinama ljudi ista priča, mladi talenti odmah se prodaju, a tih para ni na vidiku. I onda se pojačavaju sa otpadima od igrača, sve neki matorci na zalasku karijere i ako je moguće besplatno da ih dovedu sve.

    • Ideja nije losa, ali to ne moze sa zemljama bivse Jugoslavije. Mi bar ne bi mogli sa zemljama zapadno od Drine. Moguce je praviti ligu sa Bugarima, Makedoncima, Madjarima, Rumunima.

  3. Kao i svake godine odlaze mladi, dokle vise ovako, ako je neko zaradio para pretjodnih par sezona, onda je to Zvezda i ponovo nemaju para da zadrze mlade…. katastrofa

  4. Ne verovatno. Prethodne dve godine su zaradili 50m i sad opet nemaju da prezive i moraju da prodaju talente da bi ziveli, strasno koliko se tamo krade….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime