OVAKVIH SADA NEMA Majstori fudbala – Pirlo, Inijesta i Ćavi!

viktor-font-kandidat-predsednik-barselona-ćavi-mesi
Viktor Font: Ako postanem predsednik Barselone dovešću Ćavija (FOTO: Alex Caparros/Getty Images)

Legendari italijanski fudbaler Andrea Pirlo važi za jednog od najboljih veznih igrača u istoriji koji su ikada kročili na teren.

Njegove lopte imale su oči. Umeo je kada ekipi ne ide da izmisli nešto i tako golom ili asistencijom uništi protivnike. Eleganicija sa kojom je igrao fudbal je nešto posebno.

Zanimljivo je ipak da Pirlo nikada nije uspeo da osvoji “Zlatnu loptu”, što je za mnoge neočekivano.

– Mnogi smatraju da sam zaslužio jednu “Zlatnu loptu”. Ali, ako Ćavi i Inijesta to nikada nisu osvojili sa svojim postignutim uspesima, onda ne bi trebalo ni da se smatram kandidatom – rekao je Pirlo.

Ima istine u ovome što je naveo bivši fudbaler Juventusa, jer dvojac španskih vezista jeste oduševljavao svet. Sa njima na terenu je Barselona postala u jednom trenutku nepobediva.

Pirlo, Ćavi i Inijesta su majstori kakvi će se danas teško naći. Oni nisu igrali fudbal, već su se igrali fudbala. Znali su loptama ispod zemlje u nemogućim situacijama da proigraju napadače, a kada se takva lopta dobije postizanje pogotka je čista rutina.

OVAKVIH SADA NEMA Majstori fudbala – Pirlo, Inijesta i Ćavi!
Andrea Pirlo – legenda fudbala koja nikada nije osvojila Zlatnu loptu (FOTO: Emilio Andreoli/Getty Images)

Ipak, publika u Japanu ima tu čast da i dalje gleda jednog od ovih virotuza. Inijesta brani boje Kobea. Istina da je Španac u godinama, ali ga to ne sprečava da i dalje prosipa magiju po terenima zemlje “izlazećeg sunca”.

Dimitrije Banjac (Đorđe Čvarkov): AFC Wimbledon, Premier league, srpski fudbal i ponešto o Gajdobri

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime