Nakon što je menadžer Liverpula, Jirgen Klop, prozivao rivale iz Premijer lige zbog trošenja novca na pojačanja tokom leta,  aludirajući da se nalaze u vlasništvu oligraha ili države, usledio je odgovor Frenka Lamparda, čiji je Čelsi potrošio oko 225 miliona evra.

Lampard je istakao da je njegov tim ovog leta potrošio više na pojačanja jer to nije mogao u prethodnim prelaznim rokovima, a podsetio je i da je Liverpul svojevremeno izdvojio mnogo novca za dovođenje novih igrača.

-To mi je bilo zanimljivo, ako mogu da kažem. Kada govorimo o vlasnicima klubova, mislim da nije važno iz koje delatnosti dolaze, svakako je reč o bogatim ljudima. Liverpul je imao fantastičnu priču u poslednje četiri i po godine ili pet koliko je Jirgen tu. Oni su doveli dobra pojačanja, za velike nadoknade. Pogledajte samo, tu su Van Dajk, Alison, Fabinjo, Kejta, Mane, Salah. Neverovatni igrači, koji su skupo plaćen-, rekao je Lampard.

Podsetio je Lampard i da je Čelsi ima zabranu dovođenja igrača, te da je veći broj transfera u ovom trenutku  odgovor na tu situaciju.

Liverpul je pojačanja dovodio tokom određenog perioda. Ono što smo mi sada uradili posledica je zabrane transfera. Mislim da svi znamo da nema potrebe da se bavimo matematikom. Liverpul je verovao u svog trenera, stvoren je sistem. Dakle, to je sjajna priča, na koju je potrešen veliki novac. Mi smo trošili ovog leta, sada nas čeka naporan rad-, zaključio je Lampard.

Plavci su doveli šest novih igrača – Hakima Zijeha, Tima Vernera, Kaija Haverca, Bena Čilvela, Tijaga Silvu i Malanga Sara.

“Ne možemo kao rivali, oni su u vlasništvu država ili oligarha”

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BRAT BLIZANAC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #15

12 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime