FRANCUSKA PROTIV SP NA DVE GODINE: Ne štite se interesi igrača!

usman dembel-francuska-kazahstan-korner
Francuska liga protiv SP na dve godine! (FOTO: Guliver Images)

Fudbalski liga Francuske izglasao je na današnjoj sednici da su protiv održavanja Svetskog prvenstva na svake dve godine!

Liga 1 je obrazložila svoju odluku, navodeći da je Mundijal svetsko nasleđe i da ga ne treba “skrnaviti”.

Ono što je interesantno je da je saopštenje lige izašlo samo nekoliko dana nakon saopštenja fudbalskog saveza Francuske da nemaju ništa protiv održavanja SP na dve godine.

– Bez prethodnih konsultacija, FIFA želi da donese odluku isključivo u njenom interesu, a čije je uticaj nepopravljivo negativan na nacionalne lige i klubove – oglasili su se iz Lige 1.

Predsednik Fifa Đani Infantino insistira na prvenstvu na svake dve godine kako bi zemlje koje se nikada ili retko plasiraju dobile šansu da učestvuju.

– Razvoj fudbala ne zavisi samo od Svetskog prvenstva već i od domaćih prvenstava. U tom pogledu bilo bi bolje da FIFA potencira razvoj domaćih liga – dodali su u saopštenju.

Kako komentarišete objavu Lige 1?

FODEN PRODUŽIO UGOVOR: Englez Sitijev do 2027. godine!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Stojoski: Treneri su imali svoje pulene! | Sport Fokus Meridian S01EP24

14 KOMENTARA

  1. Realno je da FIFU interesuje samo novac,i sto vise odigranih utakmica!A sa druge strane ,kad je rec o SP treba imati na umu da igraci pored reprezentacija treba da daju svoj maksimalni doprinos u klubovima koji ih placaju i nacionalnim ligama!

  2. Mislim da se glas liga neće uvažiti nakon odluke fudbalskih saveza, veliki su interesi (pare) tu u igri da bi se brinulo o igračima koji su debelo plaćeni a ovako će biti još više.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime