Manji broj trka? Sezona je sezona, sa 10 ili 20 trka…

sebastijan-fetel
Sebastijan Fetel karantin proveo na farmi (FOTO: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Pre nekoliko meseci najavljeno je da će ovogodišnji šampionat Formule jedan sadržati reordne 22 trke, ali…

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport širom sveta, brojne trke su otkazane ili odložene, pa se postavlja pitanje kako će izgledati ovaj šampionat.

I da li će se uopšte držati.

Jedna od ideja je da sezona počne u julu Velikom nagradom Austrije pred praznim tribinama, ali će to zavisiti od ograničenja putovanja.

Najrealnija opcija je da se održi deset trka, ali čak ni ta brojka nije sigurna.

Upravo o tome je izneo svoje mišljenje Sebastijan Fetel.

-Sezona je sezona, bilo da ima 10, 15 ili 20, 25 trka. Svakako morate da budete najkonstantniji. Uz manji broj trka, svaka je važna, ali bi to svakako bio šampionat. Dug put je pred nama, svaki trkački vikend je još daleko – rekao je Fetel.

Ipak, četvorostruki sveski šampion ističe da je prerano razmišljati o tome.

-Možda će se ova sezona produžiti do dela naredne godine, ne znam stvarno. Mnogo je ideja, mnogo mišljenja, ali smatram da moramo da budemo strpljivi i da čekamo – naglasio je Fetel.

Ćuk nije optimista: Ko može da zna da li će se OI održati 2021. godine?

Rekord koji teško da će biti oboren | RONALDO JE KRALJ PREMIJER LIGE

POVRATAK LEGENDARNOG ŠTERBIKA? Žena me nagovara, ali…

105 KOMENTARA

  1. Najbolje tako, krenuti 10 trka da se vidi kako to funkcionise i kako bude odmicalo ako situacija bude normalna polako da se vraca sve na staro , ali pametno, treba krenuti polako

  2. Mogu da odrade trke u smanjen broj ljudi koji bi radio u pitu uz određenu zaštitu i da urade kao nba liga, da gledaoci plate prenos da gledaju. Tako bi i F1 uspeo da nadoknadi gubitak zbog pandemije.

  3. Oni nemaju preterano mnogo kontakta tako da je to moguce uz minimalno reskiranje izvesti. Broj trka svesti na minimum, publike nema i eto.

  4. Svako ima neku svoju pricu i neko svoje resenje.Dajte da sacimo zvanicna saopstenja,ovo pricanje sta bi bilo kad bi bilo me bas nervira

  5. Nista novo nije rekao, vecina nas misli slicno. Kao i svuda, verujem da ce i ovde da se nadje neko resenje koje ce svima ici u korist.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime