REZOVI U FORMULI 1: Rejsing Pointu oduzeto 15 bodova zbog kopiranja!

Rejsing Point je kažnjen oduzimanjem bodova (FOTO: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Ono o čemu se mnogo pisalo proteklih meseci jeste “kopiranje” u Formuli 1, a priča je sada dobila i svoj epilog.

Protest Renoa protiv bolida Rejsing Pointa je usvojen i zbog toga će ovaj tim koji koristi Mercedesove motore, a koristio je i delove Mercedesovih bolida od prošle godine, izgubiti 15 bodova.

Naime, radi se o dizajnu bolida ekipe Rejsing Pointa, a upravo zbog toga kažnjeni su sa 400.000 evra zbog korišćenja takvih bolida.

Takođe doneta je odluka da će biti oduzeto sedam i po poena po bolidu, ukupno 15 poena Rejsing Pointu. To su sve zaključci doneti za Veliku nagradu Štajerske, dok su podržani protesti Renoa koji su uloženi posle Velike nagrade Mađarske i Velike nagrade Velike Britanije.

Rejsing Point je u novoj sezoni preuzeo bolide Mercedesa i dizajn tog konstruktora što nije dozvoljeno. Radi se o prošlogodišnjim modelima Mercedesovog bolida.

Epilog je takav da RP sada ima 27 umesto 42 boda u Svetskom šampionatu Formule 1, a time će biti iza rivala Renoa.

HAMILTON ODUSTAO Za sada nema novih pregovora sa Mercedesom

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MeridianSport PODKAST #07 LingLong Superliga (analiza prvog kola, Crvena Zvezda i Partizan

7 KOMENTARA

  1. tako im i treba kada znaju da tako nesto nisu smeli da urade,sta su mislili da niko nece provaliti,boze kakavi sarlatani,tolike pare se tu vrte a oni da ovako nesto naprave

  2. Pa debili, najjace da nisu znali da je to dozvoljeno, mogli su dizaj promeniti, ali evo sada ce ispastati, em novcana kazna, em oduzeti bodovi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime