NOVI PROBLEMI: Korona opet kroji Formula 1 kalendar

alpin-aston-martin-bolid
Premene u Formula 1 kalendaru 2021 (FOTO: Mark Thompson/Getty Images)

Formula 1 ponovo ima probleme zbog korona virusa, pa je došlo do izmena u kalendaru za ovu godinu.

Zvanično je potvrđeno da će Velika nagrada Turske “uskočiti” umesto Velike nagrade Kanade, u terminu 11.-13. juna. U Kanadi su na snazi epidemiološke mere koje zahtevaju obavezan dvonedeljni karantin. Samim tim, nemoguće je organizovati trku u takvim uslovima.

-Zahvalni smo zbog napora koji su uložili promoteri zajedno sa vlastima Kanade, Kvebeka i Montreala, kako bi se trka održala. Isto tako, sa zadovoljstvom objavljujemo da je postignut dogovor o trci za još dve godine – navedeno je na sajtu Formule 1 i dodato da će novac svima koji su kupili ulaznice za trke za prošlu i ovu godinu biti vraćen. Ili će moći taj novac da “preusmere” za ulaznice za trku sledeće godine.

-I dok smo razočarani što Kanada ne može da bude organizator, oduševljeni smo što možemo da potvrdimo da će Turska biti domaćin, kao i prošle godine – dodao je Stefano Domenikali, prvi čovek Formule 1.

Trenutno, u plasmanu vozača šampionata Formule 1, posle dve trke vodi branilac titule Luis Hamilton sa 44 boda. Maks Ferstapen ima jedan manja.

Naredna trka će biti vožena 9. maja u Španiji.

MERCEDES JE IMAO SREĆE: Botas ne menja bolid!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Gorčin Stojanović: Klinci gledaju esport, a ne fudbal! | MOJ UGAO

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime