Flitvud Taun – Borba za promociju i plaćanje pića!

Sećamo se Vardijevih dana u ovom klubu, kada je nakon osvajanja titule sa Flitvud Taunom zaslužio rekordan transfer. Vardi važi za ’’nestašnog’’ momka a izgleda da je cela ta ekipa bila takva. Ovako su se zabavljali te sezone.

Nakon odigranih 46 kola u toj sezoni ekipa Flitvuda je imala 102 postignuta gola i 103 osvojena boda. Promocija u Ligu 2 je bila zasluena, imali su samo pet poraza u ligi i najbolju gol razliku. Jedna od dominantnijih sezona u neligaškom fudbalu.

Džejmi Vardi je bio pravi predvodnik te ekipe. On je bio strelac 25 golova u ligi tada. Napadač koji je stalno rešetao, pogađao uvek kada je bilo bitno i na kraju pomogao timu da izbori plasman u viši rang. Drugoplasiranom Reksamu su pobegli pet bodova.

Da li će ove sezone ispasti iz lige?

Iako je sezona zvanično trajala do kraja aprila, Flitvud je već početkom tog meseca bio siguran da će izboriti plasman. U poslednje četiri utakmice su osvojili samo dva boda, poslednja dva meča su izgubili istim rezultatom.

Kembridž i Luton su ih u poslednjim mečevima pobedili sa 2:0 a to su timovi koji su sezonu završili sa preko 20 odnosno 30 bodova zaostatka za šampionom. Pored remija sa Reksamom koji je realan, tu je bio i remi sa Linkolnom koji je sakupio ukupno 49 bodova u sezoni!

Opuštanje igrača Flitvuda je bilo primetno a sada je u javnost procurela i jedna informacija o tome koliko su dobru zabavu pravili. Nekadašnji defanzivac te šampionske ekipe, Stiv MekNulti, pričao je o jednom od događaja koji su se desili krajem sezone.

Treba istaći da je ta ekipa Flitvuda bila veoma iskusna ali sastavljena od igrača koji su još godinama mogli da igraju fudbal. Većina njih je aktivna i danas, skoro šest godina nakon izborene promocije. Glavni akteri MekNultijeve priče su Li Fauler, Nejtan Pond i Skot Dejvis.

Pre samog početka meča odlučeno je da se novčić od 50 penija dodaje između igrača tokom meča. Onaj u čijim rukama bude peni će platiti prvo piće nakon završetka utakmice. Sme da se pije, naravno, pa zna se da će biti šampioni?

Danas igraju Ligu 1 i to protiv Blekburna!

Iskusni napadač iz Velsa, Li Fauler, jedan od samo dvojice stranaca u tom timu dodao je novčić do Nejtana Ponda. Kako je ostalo još samo malo vremena do kraja utakmice, a Flitvud je imao gol-aut, Pond je došao do genijalne ideje!

Otrčao je, prešavši gotovo polovinu terena, do svog golmana i njemu u ruke ubacio novčić. Nakon ispucavanja lopte u teren sudija je dao znak da je meč završen a slavlje Flitvuda je moglo da počne. Pitanje je koliko je tada Skot Dejvis slavio!