Filip Krajinović umesto u Pariz želeo u London!

Počeo je ovu sezonu daleko od najboljih svetskih tenisa i sebi zacrtao cilj. Ulazak među 100 najboljih na kraju kalendar godine je mogao da bude uspeh za Krajinovića.

Počeo je ovu sezonu daleko od najboljih svetskih tenisa i sebi zacrtao cilj. Ulazak među 100 najboljih na kraju kalendar godine je mogao da bude uspeh za Krajinovića. Nakon odličnog Mastersa u Parizu Filip je stigao do 33. pozicije na ATP listi.

Ali, on uopšte nije očekivao da se to desi. U Parizu je prvo pobedio dva kvalifikaciona meča, nekoliko dana pre nego što je Masters stvarno počeo.

’’Rekao sam treneru da smo društvo i ja kupili karte i da ćemo gledati meč Arsenal-Crvena zvezda u Londonu. Odgovorio mi je da to neće moći tako, jer moramo na turnir.’’

Ko će osvojiti Australiju?

Kao neko ko nije imao naročito dobar plasman na listi, Krajinović nije bio optimista povodom dobrog rezultata prethodne nedelje. Trener Petar Popović je opomenuo svog pulena da to nije ispravno razmišljanje i da će morati više da se potrudi tokom turnira.

’’Nije samo to, za subotu uveče sam imao organizovanu žurku. Isplanirao sam sa drugarima u Somboru da proslavimo moj ulazak u 100 najboljih na svetu. I to sam rekao treneru, uz opasku da ne vidim sebe tako daleko u turniru i da ne mislim da ću stići do polufinala. Rekao mi je da pogrešno razmišljam.’’

Mladi igrači igraju završni Masters! Ko je favorit?

I stvarno je Filip Krajinović pogrešno razmišljao. Nije stigao ni u London ni u Sombor ali jeste do prvog velikog finala u svojoj karijeri. To će bio dovoljno veliki uspeh da se Filip sada nada da će biti nosilac na predstojećem Otvorenom prvenstvu Australije. Šta da kažemo Filipu, nek isplanira nešto drugo i za finale tog turnira!