Filadelfija se vraća kući, Boban Marjanović dobija veću minutažu

Marjanović o NBA karijeri (Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Ono što u NBA plej-ofu želi svaka ekipa koja je u podređenom položaju je da svom protivniku oduzme prednost domaćeg terena, što je Filadelfija upravo uradili u utakmici broj dva sa Torontom.,

Serija se seli u popularni Fili gde će se odigrati sledeće dva utakmice između druge i treće ekipe u ligaškom delu Istočne konferencije. Kao i tokom cele sezone, posotji pitanje koliko je Džoel Embid zdrav, jer Filadelfija sa njim i bez njega nije isti tim. Doduše, njegov učinak u pobedi nije bio na posebno visokom nivou, ali je najveći deo posla obavio Džimi Batler.

Boban Marjanović je dobijao priličnu minutažu tokom lige, pa čak i u duelima sa Bruklinom. Srpski košarkaš međutim, protiv Toronta se za sada nije naigrao – u prvom meču je na terenu proveo deset minuta, a u drugom nepun minut i po. No, ako Embid bude imao nekih problema sa povredom, Marjanović će se sigurno dobiti svojih 15+ minuta.

Boban Marjanović plej-of rekordom odveo Filadelfiju do izjednačenja u seriji

Toronto je izvanredna defanzivna ekipa, ali je Bret Braun u drugoj utakmici pronašao lek za Leonarda i ostale. Pre svega promenio je neka zaduženja što se tiče čuvanja protivničkih košarkaša, pa su Leonarda simultano preuzimali Tobajas Heris, Džimi Batler i Ben Simons, među kojima ovaj poslednji najviše. U principu, to je više uticalo na ostatak tima pošto je Leonard do kraja ispunio normu od 35 poena i 7 skokova, uz šest asistencija.

Filadelfija je promenama u igri došla do pobede u drugom susretu

Braun je takođe je uvodio u igru manji broj košarkaša  – u igru je ulazilo dva košarkaša manje nego u prvoj utakmici (12). U rotacije spada i to što je Greg Monro dobio više prostora za igru od Marjanovića, ali pošto je pobeda ostvarena, pitanja se obično ne postavljaju. Interesantno je da je Braun odlučio da se više upotrebljava pikenrol, očigledno tražeći od svojih košarkaša da eksploatišu godine Marka Gasola.

Odgovor koji će dati Toronto će sigurno biti snažan i silovit. Elitna odbrana bi trebalo ponovo da bude viđena na delu. Uostalom, iako su celu drugu utakmicu odigrali veoma loše, izgubili su je sa samo sa pet poena razlike zahvaljujući tom delu igre. Napad je ono što treba da se popravi. Samo 36% iz igre je premalo za drugi tim istoka.

Osim toga, Toronto je imao previše ,,prodaja” i imao čak sedamnaest uhvaćenih lopti manje. Reptorsi su već u drugom poluvremenu shvatili šta radi Filadelfija, ali je ostalo manje vremena za potpuni preokret. Gost zapravo i ne mora ništa da menja, dovoljno je samo da se ranije probude. Toronto je i dalje favorit u seriji, a i Marjanović bi mogao ranije kući.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime