FIFA OŠTRO OSUDILA: Albanija i Mađarska na udaru zbog ispada!

fifa-evropska superliga-saopstenje-infantino
FIFA oštro osudila! (FOTO: Guliver Images)

Svetska fudbalska federacija (FIFA) analizirala je izveštaje sa utakmica između Engleske i Mađarske u Londonu, kao i Albanije i Poljske u Tirani u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, zbog incidenata u kojima su učestvovali mađarski i albanski navijači.

Šok scene deslie su se na “Vembliju”, kada su mađarski navijači počeli da vređaju redare tamnije puti. Policija je pokušala da uhapsi počinitelje, ali je u tom trenutku došlo do sukoba i nereda. Morala je da interveniše specijalna policija, gde je privela petoricu gostujućih navijača i tada je uspostavljen red.

Ovo nije prvi put da je Mađarska platila kaznu zbog rasističkih ispada. FIFA je u septembru kaznila Mađare zvog rasizma protiv Engleske u Budimpešti. Oni su morali da plate 200.000 franaka i kažnjeni su sa dve utakmice bez publike. Pošto se incident ponovio u Londonu očekuju se nove kazne, ali verovatno strožije.

Nije samo FIFA jedina koja je kaznila Mađare. Nisu samo jednom pravili rasističke ispade, nego više puta. Zbog rasizma za vreme Eura, Mađarska je kažnjena sa tri domaće utakmice bez gledalaca, ali samo za takmičenja UEFE.

Utakmica između Albanije i Poljske u Tirani, prekinuta je na nešto više od 15 minuta, kada su navijači domaće reprezentacije počeli da bacaju predmete na teren i gađaju Poljake, posle postignutog pogotka Karola Svidjerskog u 78. minutu.

– FIFA najoštrije osuđuje incidente u Engleskoj i u Albaniji. Želimo da naglasimo da FIFA ima vrlo jasan stav nulte tolerancije protiv takvog odvratnog ponašanja u fudbalu – poručili su Svetske fudbalske federacija.

PONOVO SKANDAL: Mađarski navijači privedeni zbog rasizma!

 

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Stojoski: Treneri su imali svoje pulene! | Sport Fokus Meridian S01EP24

13 KOMENTARA

  1. Pravi nacin reagovanja FIFE i zestoke kazne koje treba za takvo ponasanje i da plate u novcu ali i da budu sankcionisani i kroz igru na terenu,zabranama vezanim za utakmice i navijace!!!!

  2. Kako laprdari FIFA glumi neku organizaciju koja se zalaže za fer plej, mir itd. i sl. a sa druge srtrane mole Boga da se dešavaju ovakve nemile scene pošto im je to jedan od najlakših načina za punjenej kase.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime