Okružni sud u Hagu je doneo odluku da popularni FIFA Ultimate Team (FUT) paketići sa igračima krše zakon o klađenju u video igrama u Holandiji, zbog čega je ilegalno kupovati iste.

Dirk Šoling, menadžer Electrnoic Arts Beneluksa, je izjavio da je kompanija razočarana odlukom holandske vlade, koja na ovaj način uništava FIFA zajednicu u toj zemlju, kao i da nisu svesni koliko to igračima znači, prenosi “Rur.rs“.

– Ne verujemo da naši proizvodi krše zakone na bilo kakav način. Poslali smo žalbu na ovu odluku i nadamo se da ćemo izbeći situaciju u kojoj bi holandski igrači ostali bez prilike da iskuse sve što nudi nova video igra –  izjavio je Šoling.

Naravno da nije iznenađenje što FIFA neće odustati od ove odluke, s obzirom da je u 2020. godini, EA zaradio skoro $1,5 milijardi samo od prodaje FUT packova i igrača. To inzosi 27% ukupne zarade koju su imali cele godine od ove video igre.

Holandska uprava za kockanje (KSA) je uporedila FUT Player Packove sa Loot Box-ovima, s obzirom da se sve zasniva na šansi i to nikako ne može da se promeni. Retke kartice imaju veliku vrednost i sa njima se može trgovati kao i sa tobom, što krši kockarske zakone u Holandiji.

– Igra šanse gde igrači mogu da osvoje nagrade raznih vrednosti, moraju da imaju posebne licence”, oglasio se KSA. ”Važno nam je da zaštitimo ranjive grupe, kao što su maloletnici od izloženosti kockanju.

Ista uprava je rekla da ”elementi kockanja nemaju mestu u video igrama” i ukoliko EA ne ukine tu opciju moraće da plate kaznu u iznosu od $585,000 za svaku nedelju kojoj je taj servis bio u funkciji.

Da li se slažete sa ovom odlukom ili smatrate da je apsurdno zabraniti ljudima da kupuju FUT paketiće?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Najpopularniji SPORTOVI na svetu | Meridian Sport TV | PART 5

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime