Sada i zvanično: Igor Kokoškov prvi Evropljanin trener u NBA!

Igor Kokoškov
(Photo by Tim Warner/Getty Images)

Igor Kokoškov je sve dogovorio sa Finiks Sansima i od sledeće sezone biće glavni trener tima iz Arizone. Tim koji ima sedmi najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji NBA prolazi kroz potpunu rekonstrukciju,a  taj posao će preuzeti srpski stručnjak.

Kokoškov je prvi Evropljanin i prvi stručnjak rođen van Severne Amerike koji će voditi neki NBA tim. On je trenutno asistent u stručnom štabu Kvina Snajdera u Juti. Do dogovora između njega i rukovodstva Sansa došlo je na plejof meču Jute i Hjustona.

NBA PLEJOF – SVAKI DAN NAJBOLJE KVOTE!

Rođen je u Banatskom Brestovcu kod Pančeva 1971. godine, a karijeru je počeo kao asistent u OKK Beogradu. Radio je i u omladinskom pogonu Partizana da bi 2000. godine otišao da bude pomoćnik na univerzitetu Misuri.

Iste godine je postao prvi asistent u stručnom štabu NBA tima koji nije Amerikanac, kada ga je Alvin Džentri zaposlio u Klipersima. Posle tri godine u Los Anđelesu odlazi u Detroit sa kojim uzima šampionski prsten 2004. gdodine.

POL DŽORDŽ – GDE IDE OVAJ SUPERSTAR?

Za vreme provedeno u Detroitu učestvovao je u Ol-Star meču 2006. godine kada je bio deo stručnog štaba tima Istočne konferencije.

U Finiksu je već bio i to pet sezone između 2008. i 2013. godine, a bio je asistent i u Klivlendu i Orlandu. U Srbiji je još radio i 2005. godine kao pomoćnik u stručnom štabu reprezntacije Srbije i Crne Gore. Bio je selektor Gruzije, a 2017. godine osvojio je Evropsko prvenstvo sa Slovenijom.

OVAJ SPECIJAL MORAŠ VIDETI! 

Finiks Sansi su već dugo van plejofa u NBA ligi, ove sezone su završili kao poslednji tim na Zapadu sa samo 21 pobedom i možda je dovođenje Kokoškova u Finiks prvi korak ka draftovanju Luke Dončića pre početka naredne sezone.

A u čast promene na klupi franšiza iz Arizone se poigrala sa svojim tviter nalogom!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime