RUINA: Pogledajte u koliko je očajnom stanju stadion Napolija (GALERIJA)

San Paoli, stadion Napolija
Getty images

Crvena zvezda u sredu od 21 čas gostuje u Napulju, a stadion Napolija je jedan od lošijih u Italiji. Čak je pred početak takmičenja bilo i pitanja da li će se Napolitancima dozvoliti da igraju Ligu šampiona na ovom stadionu.

San Paolo je građen između 1948. do 1959. godine i završen je za Olimpijske igre 1960. godine i deo utakmica fudbalskog turnira OI je igran na njemu. Tokom ove godine se planira renoviranje dela stadiona da bi mogao da se koristi za Univerzijadu koja se održava naredne godine, a fotografije na dnu teksta su dokaz koliko je stadionu renoviranje zaista potrebno.

MERIDIAN JE SPREMIO SJAJAN SPECIJAL ZA OVAJ MEČ

Stadion Napolija je bio i domaćin pet utakmica na Svetskom prvenstvu 1990. godine. Dijego Maradona je sa Argentinom igao dva grupna meča ovde, a i Kamerun je dva svoja duela u nokaut fazi igrao u Napulju. Poslednji duel na San Paoliju na SP bio je polufinale između Italije i Argentine.

Gradsko veće Napulja je od države tražilo dozvolu da se stadion nazove po Dijegu Maradoni, što je bilo i izglasano. Ipak italijanski zakon zabranjuje da se bilo kakva javna građevina nazove po nekome ko nije mrtav bar 10 godina.

NAPOLI – ZVEZDA; KVOTE TE ČEKAJU OVDE

San Paoli trenutno može da primi 55.000 gledalaca, a u vremenu najvećeg kapaciteta je imao 110.000 mesta. Treći je najveći stadion u Italiji i navijači Napolija su ga uvek dobro ispuvanjavali. Čak kada je klub ispao u treću ligu u sezoni 2005/06 navijači Napolija su dolazili u velikom broju i Napoli je bio treći najgledaniji klub u Italiji posle Milana i Intera.

U poslednjoj utakmici te sezone na San Paoliju je bilo 51.000 ljudi, što je rekord serije C.

6. SAN PAOLI IZGLEDA ZASTRAŠUJUĆE IZ NEKIH UGLOVA

5. ATLETSKA STAZA NIJE U NAJBOLJEM STANJU

4. PRILIČNO JE ORONUO

Foto: Twiter @gazilomi

3. VLAGA NAGRIZA ZDANJE

Foto: Twiter @gazilomi

2. RUPE SU SVUDA

Foto: Twiter @gazilomi

1. SAN PAOLI GALERIJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime