Novi kapiten, povrede i šansa da neko nov zablista protiv Valensije

Ognjen Dobric o nastavku sezone (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Crvena zvezda u Evrokupu za sada ima skor od jedne pobede i jednog poraza, a u narednom meču gostuje Valensiji u sredu od 20:45.

Tim je pred velikim problemima kada je ovaj duel u pitanju jer se mnogi igrači muče sa povredama. Marko Kešelj i Branko Lazić nisu ni otputovali u Španiju, dok se Filip Čović, Bili Beron i Maik Cirbes muče sa povredama.

Cirbes i Beron su bolje. Nismo imali od početka sezone ovakve probleme, a sada odjednom četiri ili pet igrača. Nisam za pravdanje jer je moj posao da i kada imamo probleme sa povredama nađem rešenje“, rekao je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

Šta očekujemo u ovom meču?

DA NEKO NOV BLJESNE

Ovo je meč na kome bi neki igrači koji ove sezone nisu toliko igrali poput Nemanje Nenadića, Alekse Radanova i Dušana Ristića.

Novi kapiten, povrede i šansa da neko nov zablista protiv Valensije

Upravo je Ristić igrač od koga se očekuje prilično veća minutaža na ovom meču i moraće dobro da se pokaže ako želi da dobije minute pored Cirbesa i Odžoa u nastavku sezone.

Ristić je do sada pokazao da poseduje talenat i da može da napravi razliku na terenu, a videćemo kako će se nositi sa Bojanom Dubljevićem i njegovim šutem za tri.

U tim se posle povrede vratio Mohamed Faje i od njega se očekuje da što bolje zaustavi sjajnog Vila Tomasa, a možda i najteži zadatak da se prikažu dobiće Radanov i Nenadić.

Ukoliko Beron i Čović ne saniraju povrede njih mlade snage će morati da ih odmene, a to će posebno biti problem u odbrani jer Met Tomas i Sem Van Rosom imaju odličnu sezonu iza sebe.

NOVI KAPITEN

Ognjen Dobrić je u ovoj sezoni imao neke mečeve u kojima je briljirao, dok u nekima nije ni igrao. Sada mu je u odsustvu Kešelja i Lazića pripala kapitenska traka.

Novi kapiten, povrede i šansa da neko nov zablista protiv Valensije

Kao jedan od najborbenijih u timu to je svakako zaslužio, a u ovom trenutku će morati da povede tim na terenu. On se i dalje bori za svoju stalno mesto u ovom timu i takođe ima ogromnu motivaciju da se dokaže. Svojom aktivnosti u odbrani mora da zaustavi sjajnog Meta Tomasa.

BORBA POD KOŠEM

Ona će možda i odlučiti pobednika. Ukoliko Ristić i Odžo budu mogli da zaustave Dubljevića koji će se izvlačiti na šut za tri poena, te zaustave aleey-oop pasove ka Luju Laberiju – Crvena zvezda bi moglda da dobije ovaj meč.

Takođe će borba u skoku biti jako važna, a Zvezda je na utakmicama koje je gubila uglavnom bila podređena u ovoj statističkoj kategoriji. Pred Simanićem i Fajeom će biti snažni Vil Tomas, a videćemo da li će se Tomić odlučivati za neke niže petorke na ovom meču.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime