Nikola Rađen: Neverovatno sam uzbuđen pred utakmicu sa Zvezdom

Nikola Rađen
Nikola Radjen Vaterpolo play off waterpolo, final game, finale, Crvena Zvezda Red Star - Radnicki Kragujevac 10.5.2014. Saturday May 10. (photo: Pedja Milosavljevic / [email protected] / +381641260959)

Vaterpolista Nikola Rađen za Meridian kaže da dva dana pred meč sa  Crvenom Zvezdom u Ligi šampiona oseća neverovatno uzbuđenje, a ističe  da će sa Moskovljanima dati sve od sebe da u Beogradu izvojevaju pobedu.

Dinamo kao tim i ja kao njegov deo trenutno uživamo u uspesima i dominaciji u ruskom vaterpolu jer smo osvojili ruski šampionat. Favoriti smo u plejofu šampionata Rusije. Sada igramo Ligu šampiona, ostalo je još dva dana do utakmice u Beogradu protiv Crvene Zvezde. Jedva čekam da odmerimo snage i da čujem reakcije, za mene domaće publike“,  uzbuđeno kaže Rađen i dodaje da je željan povika sa Zvezdine tribine.

Ja sam profesionalac i svoje obaveze ću ispuniti i igrati za svoj tim sa velikom voljom uprkos što je naspram nas moja Zvezda. Taj osećaj kad čujem navijanje sa Zvezdinih tribina za mene je nemerljiv i neuporediv sa nečim drugim”, naglasio je Rađen.

U timu Dinama Nikola Rađen ostaje do kraja maja, a boravak u Rusiji olakšavaju mu sportski uspesi. Ponosan je na činjenicu da je sa njim moskovski klub osvojio titulu prvaka zemlje posle 16 godina.

Nikola Rađen planira da se po isteku trogodišnjeg ugovora sa ruskim Dinamom vrati u Srbiju gde bi voleo da se bar na kratko pridruži timu crveno-belih pre nego definitivo kaže zbogom bazenu kao aktivni igrač.

Moj plan je da međunarodnu karijeru završim sa Dinamom, gde sam po ugovoru do juna ove godine. Onda želim da se vratim u Srbiju i da postanem deo jednog od beogradskih klubova ako bude sve kako treba. Što se tiče  tog drugog dela plana i povratka kući, sve je u fazi pregovora. Emotivno mi je želja da se pridružim Crvenoj Zvezdi gde sam doživeo najlepše trenutke, ali u putanju su i druge stvari”, iskren je Rađen.

Po završetku sportske karijere, odnosno po povratku u Srbiju, Nikola planira da se posveti klubu “Wind sport ” koji je osnovao prošle godine sa partnerom.

Kad ti jednom uđe hlor u nos, više nema šanse da se povučeš i odeš daleko od bazena. Da, jeste mi ideja i da uz Igora Milanovića koji je od septembra prošle godine došao kao glavni koridinator kluba, naučimo decu ne samo vaterpolu nego i svemu drugom što smo i mi učili od svojih, da uslovno kažem uzora. Sada moja apsolutna prednost je što mogu kao aktivni igrač da deci pokažem kako to u praksi sve izgleda i da im na primer van bazena kao trener koordinator  ukažem na pravilne vežbe i razgovaram o svemu što ih interesuje i muči. Svestan sam da se stvari menjaju i da je danas doba interneta i da je stoga mlade teže animirati“, objašnjava Nikola Rađen  i najavljuje u julu  treći kamp “Number one” u Pančevu.

Ćerke su mi prioritet – Nadoknadiću izgubljeno vreme

Nakon kraha braka sa pevačicom Anom Kokić, Rađen kaže da još nije našao ozbiljnu vezu, ali da o tome i ne razmišlja.

Ana i ja smo okončali brak i ostavili smo iza nas sve što je bilo. Prioritet su nam ćerke te smo ostali u korektnim odnosima zbog njih. Za sada ni ne razmišljam o nekom novom vezivanju i braku“, rekao je Nikola.

Vaterpolista sa povratkom iz Rusije mnogo više vremena posvećivaće svojim naslednicama Tei i Nini svesatan da im je nakada i falio.

“Nameravam da budem posvećen otac i da što više evremena  provedem sa mojim devojčicama koje sada imaju devet i deset godina. Veoma je važno da u narednom periodu budem prisutan u njihovom životu, više nego što sam bio prethodnih šest, sedam godina dok sam igrao u inostranstvu”, pomalo setno kaže Rađen.

Nikolino detinstvo nije bilo lako, pa svestan toga ćerkama namerava da usadi šta su prave životne vrednosti i šta bi trebalo da cene.

Želim da decu naučim da cene stvari, ne samo materijalne, ali i da im ukažem da ništa nije olako zarađeno i da život često biva nepredvidiv te da moraju biti spremne i na nevolje da bi izašle kao pobednici. Kao otac sam vrlo zadovoljan i ponosan kako su mi deca vaspitana i što su zavolele sport. Bave se odbojkom koju su zavolele i čak su osvojile neka priznanja“, kaže šarmantni vaterpolista.

PIŠE: A.P.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime