NATAŠA KOVAČEVIĆ: Crvena zvezda ima fenomenalan tim!

Svi znamo ko je Nataša Kovačević. Heroina srpskog sporta, devojka koja je zadivila svet kada se posle teške saobraćajne nesreće vratila na teren.

Ostavila je tešku povredu iza sebe i ponovo zaigrala košarku, potom iz fotelje predsednice uspela da vrati KKŽ Crvenu zvezdu na stare staze uspeha. Sada nas je zanimalo koji je njen sledeći korak.

To se kod mene nekako nikada ne zna. Posle same  nesreće sam shvatila koliko je život nepredvidiv,  pa sam naučila da ne planiram suviše daleko. Mislim da je svaki korak koji sam napravila bio pravi korak. Drago mi je da sam bila deo Crvene zvezde, a danas sam fokusirana na FIBA-u, na taj jedan projekat koji se zove Time out, koji traje dve godine – rekla je Nataša i dodala:

– To je neka vrsta obrazovanja i tu ću učiti stvari o menadžmentu, marketingu muške i ženske košarke. Imaću puno putovanja i onda zbog svega toga ne bih mogla u potpunosti da se posvetim klubu u potpunosti. Sada dolaze neke druge stvari i videćemo šta budućnost nosi sa sobom – rekla je Nataša za Meridian sport.

nataša kovačević-srbija-gruzija-crvena zvezda
Pravi prijatelji su uvek bili uz Natašu (FOTO: Starsport)

Iako više ne stiže da se posveti radu u KKŽ Crvena zvezda, tim koji je sada u klubu je upravo Nataša ostavila za sobom. Od njih i u narednim sezonama očekuje trofeje.

Moram da kažem da su devojke koje su ostale u Crvenoj zvezdi iste kao i prošle godine, ekipa je potpuno ista. Imaju fantastičan tim, a to su devojke koje su odrastale u klubu što je meni zaista drago.One su tu od kadetske selekciji. Želim im svu sreću i neću prestati da ih pratim – nastavila je Nataša, a onda se osvrnula na rad svoje fondacije.

Moram da kažem da sam fondaciju osnovala samo nekoliko meseci posle nesreće. Imala sam neverovatnu podršku ne samo prijatelja i porodice, već i javnosti i želela sam da pokušam da nekako društvu vratim ono što su meni dali. Glavni cilj fondacije su sportisti, tu je zdravstveni fond, ali mi smo tu i da edukujemo ljude o važnosti obrazovanja i osiguranja jer niko ne razmišlja preventivno. Tu je i najlepši cilj a to je da promovišemo sport i sve njegove prelepe vrednosti – zaključila je ona.

Srbija će zajedno sa Letonijom organizovati Eurobasket 2019. godine za dame, a jedna od najzaslužnijih za dobijanje domaćinstva bila je i naša gošča.

Mene je pozvao gospodin Dejan Tomašević da pokušam na neki način pomognem da dobijemo to domaćinstvo. To je neverovatan korak za našu zemlju, mislim da je košarkaški savez odradio neverovatan posao. Ja sam bila tu samo da pomognem.

Što se dama tiče mislim da imamo dobar tim, sad je bilo malo turbulencija i treba malo vremena da se one vrate na svoju stazu“, rekla je Nataša i na kraju odigrala jedan humanitarni tiket.

FILIP ČOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA MERIDIAN SPORT: Dosta je bilo, vreme je za kraj karijere!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime