Najveći ugovor u istoriji sporta: Mani Maćado dobio 300 miliona dolara!

Mani Maćado
MILWAUKEE, WI - OCTOBER 12: Manny Machado #8 of the Los Angeles Dodgers celebrates after hitting a solo home run against Gio Gonzalez #47 of the Milwaukee Brewers during the second inning in Game One of the National League Championship Series at Miller Park on October 12, 2018 in Milwaukee, Wisconsin. (Photo by Stacy Revere/Getty Images)

San Dijego Padresi su dogovorili najveći ugovor u istoriji profesionalnog sporta, pošto je Mani Maćado dogovorio desetogodišnji ugovor vredan 300 miliona dolara.

Ovaj 26-godišnjak je karijeru počeo u Baltimoru, ali je prošle sezone trejdovan u Los Anđeles Dodžerse. Očekivalo se da će ostati u Los Anđelesu, ali on je odlučio da pojača San Diego Padrese. Za njega su bili zainteresovano i Čikago Vajt Soksi, Njujork Jenkiji i Filadelfija Filisi. Maćado je u karijeri četiri puta igrao na Ol Star meču, svi znaju da je njegov kvalitet neupitan, ali problem mogu biti njegove povrede kolena.

KLADI SE NA BEJZBOL U MERIDIANU

Prethodni rekord po najvećem ugovoru u MLB-u bio je desetogodišnji ugovor Aleksa Rodrigeza na 275 miliona dolara iz decembra 2007. godine. Što se tiče San Dijego Padresa ova franšiza je prošle godine potpisala ugovor sa Erikom Hosmerom na 144 miliona dolara, što je bio prethodni rekord franšize.

Prosečna plata u MLB-u iznosi oko 4.5 miliona dolara godišnje, a najbolje plaćeni igrači imaju ugovore vredne preko 30 miliona dolara na godišnjem nivou.

Igrač koji je najviše zaradio tokom bejzbol karijere je Aleks Rodrigez koji je u karijeri zaradio više od 396 miliona dolara.

Primera radi – četiri države su u 2018. godini imale manji BDP od 300 miliona dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime