Marjanović dominirao, došao do jubileja i drugog mesta najbržih strelaca u NBA

Boban Marjanović
(Photo by Mitchell Leff/Getty Images)

Filadelfija Seventisiksersi su savladali Majami Hit 106:102 bez Džoela Embida u timu, a veliku ulogu u pobedi odigrao je Boban Marjanović.

Srpski centar je bio starter na ovom meču i za 27 minuta na parketu postigao je 19 poena, a uz to dodao 12 skokova i 2 asistencije. Dobio je šansu ispred iskusnog Amira Džonsona i dokazao da na njega može da se računa.

Marjanović dominirao, došao do jubileja i drugog mesta najbržih strelaca u NBA

Sa druge strane njegov protivnik Hasan Vajtsajd je imao jednu od najlošijih utakmica ove godine. Centar Majamija je ubeležio 4 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Boban Marjanović je na ovom meču stigao do svog 1.000 poena u NBA ligi. Od aktivnih igrača u NBA samo je Džoel Embid brže došao do 1.000 poena. Centar iz Kameruna je došao do ovog broja poena za 1.271 minut,dok je Marjanoviću bilo potrebno 1.574 minuta.

Srpski centar će i u nekoliko narednih mečeva dobiti priliku na terenu jer je Embid doživeo povredu i bar još nedelju dana će odsustvovati sa terena. To znači da će Marjanović igrati protiv Portlanda i Nju Orleans Pelikansa.

Marjanović dominirao, došao do jubileja i drugog mesta najbržih strelaca u NBA

Embid nije siguran ni za naredne mečeve u kojima se Filadelfija sastaje sa Oklahomom i Golden Stejteom ali bi u toku naredne nedelje lekarski tim Siksersa trebalo da izda detaljno saopštenje o zdravlju Embida.

A do tada se nadamo da će reprezentativac Srbije nastaviti da pruža dobre partije, te da će zaslužiti mesto u rotaciji pred plejof koji sledi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime