Laka pobeda i odmor za Zvezdu, ali i upitnici pred nastavak sezone

Zvezda FMP

Crvena zvezda je savladala FMP 79:62 u okviru 16. kola ABA lige i tako ostala jedini neporaženi tim u dosadašnjem delu regionalne lige.

Ipak za razliku od prethodnog duela na kome je bratski klub prilično namučio crveno-bele, te se video jasan potencijal određenih igrača, sada Zvezda pored pozitivnih ima i neke negativne stvari o kojima treba da razmišlja.

Laka pobeda i odmor za Zvezdu, ali i upitnici pred nastavak sezone

LAKA POBEDA I ODMOR

Crvena zvezda je rutinski dobila ovaj meč, iako je u trećoj četvtini FMP prišao na ispod 10 poena razlike. Najiskusniji u timu Stratos Perperoglu nije igrao, a Majk Cirbes, Bili Beron i Džo Reglend su imali dosta umanjenu minutažu. Takođe ni kapiten Branko Lazić nije igrao zbog problema sa povredom.

Pred odlučujuće duele u Evrokupu ovako rasterećena utakmica je dobrodošla timu, ali tu su i zabrinjavajuće stvari.

MLADI IGRAČI NISU ISKORISTILI ŠANSU

Ni na jednoj ni na drugoj strani mladi srpski košarkaši nisu iskoristii šansu. Aleksa Radanov se na startu meča oprobao i kao organizator igre, ali mu to nije polazilo za rukom i odigrao je prosečan meč. Nemanja Nenadić je imao prilično lošu partiju pošto je napravio nepotrebnu namernu ličnu grešku, a u jednom prodoru je efektno izblokiran.

Dušan Ristić se nije naigrao i dobio je šansu u poslednja četiri minuta, a sa druge strane Momirov, Paunović i Uskoković su zajedno postigli svega 11 poena – od čega su 4 poena Zorana Paunovića došla u samom finišu kada je već sve bilo rešeno. . Zapravo je Amerikanac Marzet bio najbolji u redovima FMP-a.

UPITNICI

Pred Crvenom zvezdom je pitanje u kojoj meri u narednom periodu sezone može da se osloni na svoje mlade igrače, pogotovo u mećevima kao što su naredni u Evrokupu u kojima se odlučuje sudbina cele sezone u Evropi.

Laka pobeda i odmor za Zvezdu, ali i upitnici pred nastavak sezone

Sa druge strane posle odlaska Dragana Apića u Lokomotivu FMP traži lidera na terenu, a za srpsku košarku bi najbolje bilo da se u novog lidera profiliše neko od mladih igrača.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime