Koje zemlje nemaju igrače u LŠ i LE? Protivnici Srbije, državice i bivši SSSR!

Republika Irska-reprezentacija-svetsko prvenstvo-srbija-kvalifikacije-srbija
Irci dobro skautirali Srbe (FOTO: Starsport)

U utorak je startovala Liga šampiona, ovoga puta sa jednim predstavnikom Srbije, a u četvrtak Liga Evrope. A devet zemalja nisu imale svoje predstavnike ni u jednom od ova dva takmičenja.

Srbija je osim Crvene zvezde u čijem je sastavu bilo pet startera sa srpskim papirima, a trojica su ušla sa klupe, imala mnogo igrača i u inostranim timovima. A samo devet zemalja nije imalo svog predstavnika u Evropi ove nedelje.

OVE NEDELJE IMAMO PET DERBIJA! KLADI SE NA NJIH!

Najzvučnije ime među njima je Republika Irska. Tim koji nastupa u grupi B Lige nacija. Ovo je četvrta sezone u kojoj nijedan igrač iz Republike Irske ne igra Ligu šampiona, a prošle sezone je Hari Čarsli odigao jedan meč u Ligi Evrope za Everton.

Da je Barnli ušao u Ligu Evrope imali bi Irci Kevina Longa i Džefa Hendrika u LE, ali ovako su ostali bez predstavnika. Irci su bili protivnici Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a druga najzvučnija reprezentacija koja nije imala predstavnika u Evropi je sada protivnik Srbije u Ligi nacija.

U pitanju je Litvanija, jedini tim iz grupe C Lige nacija koji je ostao bez svojih igrača u LE. Suduva je ispala od Crvene zvezde u kvalifikacijama za LŠ, a kasnije je i pored dobrog otpora ostala nadomak Lige Evrope.

Nije ovo jedina baltička zemlja bez svog predstavnika – Letonija nema igrača u Evropi u prvom kolu. Još jedna bivša sovjetska republika – Moldavija, nije imala predstavnika.

VEČITI DERBI JE U NEDELJU, A MI VEĆ IMAMO SPECIJAL!

Tu su i minijaturne državice poput Andore, Farskih Ostrva, Gibraltara, Lihtenštajna i San Marina. Ipak imamo i slučaj da je moguće i iz malih sredina kvalifikovati se u Evropu! Didelanž ne samo da je upao u grupu u LE, već je jedva izgubio od Milana – 1:0 golom Gonzala Iguaina na svom terenu.

Oni su takođe u tom meču imali pet igrača iz Luksemburga u timu, nasuprot Milanu koji je imao samo jednog više Italijana u timu.

Čak je i Malta imala svog predstavnika – za Apolon iz Limasola zaigrao je Andre Šembri, 32-godišnji napadač .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime