ISTORIJA: Srbija je šampion sveta u odbojci!

Srbija šampion sveta

Srbija je novi šampion sveta! Pobedom u finalu nad Italijom 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12 ) naše odbojkašice su prvi put u istoriji postale šampionke sveta.

Srbija je tako drugi put na turniru savaldala Italiju, a najefikasnija u našem timu bila je Tijana Bošković, a pratila ju je Brankica Mihajlović. Sa druge strane najefikasnija bila je naravno Paola Egonu sa preko 30 poena.

Ovo je najveći uspeh srpske ženske odbojke i druga medalja na Svetskim prvenstvima, a prethodna je takođe osvojena u Japanu, kada je selekcija SCG bila treća. U prvom meču dana na ovom Svetskom prvenstvu Kina je bila bolja od Holandije u borbi za treće mesto.

KLADI SE NA ODBOJKU U MERIDIANU!

Naše devojke su loše ušle u meč i Italijanke su na samom startu došle do prednosti koju nisu ispuštale ceo prvi set. Stefana Veljković i Milena Rašić su igrale dobro, ali nas je Paola Egonu sa sedam poena praktično sama dobila.

U drugom setu Srbija je pokazala svoje drugo lice i posle početnog vođstva Italije Tijana Bošković se uključila u meč i Srbija je povela sa 6:5 i od tada se prednost samo povećavala. Egonu se umorila i napravila nekoliko grešaka, a Brankica Mihajlović je bila nezaustavljiva.

Probao je selektor Italije i sa izmenama, ali nisu pomogle. Tijana Bošković je serijom uspešnih dijagonala donela čak osam poena prednosti našem timu i Srbija je izjednačila na 1:1.

U trećem setu viđena je velika borba i mnogo preokreta. I u ovom setu su povele Italijanke, ali se Srbija vratila sa nekoliko napada Brankice Mihajlović i sa dve greške Egonu. Ipak kada se korektorka Italije vratila u prepoznatljuvz formu nastavila je da postiže poene i na kraju je dala 12 poena u ovom setu. Srbija je imala šansu da uzme ovaj set, vodile su naše 20:18, ali su onda Italijanke dva puta uhvatile Brankicu Mihajlović u bloku i treći set je bio njihov.

SRPSKA LIGA JE U PONUDI!

Posle duge pauze pojavila se Tijana Bošković u napadu, na startu četvrtog seta je uzela nekoliko poena i donela prednost od šest poena našem timu pred prvi tehnički tajm-aut. Uspele su posle tajm-auta Italijanke da se vrate na 9:7, ali serija greški Italijanki i dobar blok naših devojaka doneo je prednost od 16:11 Srbiji. Vratile su se opet Italijanke posle pauze, ali Srbija je uspela da iskontroliše set do kraja i izbori peti set.

Poslednji set počeo je lošim prijemom Srbije i Zoran Terzić je odmah zatražio tajm-aut. Vratila se selekcija Srbije u meč posle toga i došla do egala, a na promeni strana Italija je imala poen prednosti. Ključni preokret se desio sa nekoliko odličnih odbrana i Srbija je povela sa 10:8. Tijana Bošković je izvukla jedan težak poen, ali Italija je držala priključak.

Prva meč lopta je dobijena posle neverovatnog poena na mreži, a na kraju je prelaz Sile doneo svetsku titulu Srbiji!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime