Golovin golčinom ušao u istoriju: Prvi rođen posle raspada SSSR-a koji je pogodio za Ruse! (VIDEO)

Golovin
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Aleksandr Golovin je bio najbolji akter prvog meča Svetskog prvenstva. Imao je dve asistencije i jedan gol i ušao je u istoriju!

On je zatvorio ovu utakmicu sa golčinom iz slobodnog udarca kojom je u petom minutu nadoknade vremena ispisao istoriju. Aleksandr Golovin je prvi igrač rođen posle raspada Sovjetskog Saveza koji je dao pogodak za Rusiju na Svetskom prvenstvu.

 

Golovin je rođen u Kaltanu 1996. godine, punih 5 godina nakon raspada SSSR-a. Rusa nije bilo na Mundijalima 2006. i 2010. godine, tako da je tek na prethodnom Svetskom prvenstvu neko rođen posle 1991. godine mogao da postigne pogodak za Ruse.

KLADI SE NA MUNDIJAL U MERIDIANU!

Jedini igrač koji je rođen posle decembra 1991. godine a da je išao u Brazil na spisku Rusije bio je Pavel Mogilevs, vezista koji je do sada upisao samo tri nastupa na SP.

Golovin je tako ušao u knjige rekorda, ali nije samo to uradio. Bio je asistent kod prvog gola Gazinskom, a i Artemu Dzjubi je uputio idealan centaršut, čim je visoki napadač ušao u igru. Sa dve asistencije i golom sigurno je dodatno skrenuo pažnju velikih evropskih timova koji ga ntraže.

Kao najzainteresovaniji se do sada pominjao Čelsi, koji je planirao da ga plati 18 miliona evra, no sada je evidentno da će CSKA tražiti mnogo više.

Na ovom Svetskom prvenstvu još petorica igrača rođenih posle raspada Sovjetskog Saveza igraju za Rusiju – braća Mirančuk, Roman Zobnin, Ilja Kutepov i Daler Kuzjajev.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime