Duško Vujošević za SK: Svesno podržavam Trinkijerija, konačno dobar potez Partizana (VIDEO)

Duško Vujošević-nikola jokić
Vujošević je govorio o neuspehu reprezentacije (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan Duško Vujošević dao je intervju za Sport klub u kome je govorio o dolasku Andree Trinkijerija u redove crno-belih.

Italijan je predstavljen u petak, a konferenciju ste mogli uživo gledati na YouTube i instagram kanalu Meridianbeta. Još uvek čekamo da vidimo šta će biti njegovi prvi potezi, a Vujošević je o njemu imao samo reči hvale.

Imam veoma lepo mišljenje o njemu i kao treneru i kao čoveku. Partizan je klub sa velikom tradicijom, ali rejting Trinkijerija je veći u ovom trenutku od rejtinga Partizana. Zbog toga je njegov potez hrabar i želim mu sve najbolje. Partizan je klub velike tradicije, a tradicija je lepota koja se čuva. Siguran sam da će on da je odbrani i sačuva“, istakao je Vujošević.

KLADI SE NA PRVU POBEDU TRINKIJERIJA

Na pitanje kolike rizike i po Trinkijerija i po klub nosi ugovor na tri godine – Vujošević je odgovorio da to smatra dobrim potezom.

To je u svakom slučaju dobar potez Partizana zbog toga što nikakva ozbiljna priča ne može da se napravi bez dobrog trenera. Dosta je dugo Partizan ličio na brod bez kapetana. Mora da postoji subordinacija i sistem komandovanja u košarci, sličan onome u vojsci. Sad mislim da se uspostavila ta hijerarhija. Dobri treneri su retke ptice i oni imaju vrednost i cenu. Drago mi je da su ljudi iz Partizana shvatili da je trener jako značajan i da je najskuplji loš trener“, istakao je nekadašnji trener crno-belih.

NOVI DERBIJI U ABA LIGI

Na kraju je istakao da će pružiti svaku potrebnu podršku novom strategu crno-belih, te da je svesno stao iza Trinkijerija svojim izjavama.

Naravno, ali njemu pomoć ne treba. Ako bude trebala biću mu na raspolaganju, a smatram da ovakav doček s moje strane predstavlja neko poštenje. Bez obzira na sve moj glas ima težinu i čuje se zbog najvećeg broja navijača Partizana. Ja ga svesno trošim, ne u prazno, već smatrajući da se konačno radi jedan normalan potez“, zaključio je Vujošević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime