Dejan Dražić za Meridian Sport: U Selti sam mnogo naučio, u Slovanu svlačionicom vladaju Srbi

Dejan Dražić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Dejan Dražić je srpski fudbal napustio pre tri godine. Bilo je to leto 2015. godine, kada su njegovi vršnjaci – kao i pojedini saigrači iz OFK Beograda – postali šampioni sveta na Novom Zelandu.

On nije bio deo te ekipe Veljka Paunovića, ali njegove partije u plavo-belom dresu jesu privukle pažnju jednog velikog kluba. Dražić odlazi u Seltu i pojačava tim iz Viga u istom prelaznom roku kao i Jago Aspas, Džon Guideti i Danijel Vas.

Međutim, stvari se za njega u Španiji nisu odvijale idealnim tokom i posle tri godine lutanja, male minutaže i pozajmica, Dražić je promenio sredinu. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Slovanom iz Bratislave i spreman je za nove stvari.

EVROGOL PODKAST: SUPERLIGA, INTERVJU DRAŽIĆA I VRELO LETO U KALČU

Na pitanje kako se oseća na početku ove nove sezone, mladi Somborac daje jasan odgovor.

‚‚Osećam se super, jedino što nisam imao letnji odmor, jer kako sam bio u B ekipi (Selte, prim. aut.) imali smo plej-of za ulazak u Segundu. Posle tog plej-ofa, kada smo ispali, ovde su već bile počele pripreme, tako da sam imao nekih pet dana odmora. Odmah sam se vratio sa Slovanom na pripreme, sada su već počele kvalifikacije i liga, tako da sam u formi, ali mislim da mi fali još par dana odmora”, započinje Dražić razgovor za Meridian Sport.

Dražić ističe i da ga je Slovan već nekoliko godina gledao i bio zainteresovan za njega. Tada su se između njega i kluba iz prestonice Slovačke isprečili previsoko obeštećenje koje je tražila Selta. U prethodnom periodu je Dražić imao i drugih ponuda, ali presudilo je dugogodišnje interesovanje Slovana.

Evrogol podkast Dražić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

‚‚Svaki prelazni rok ima dosta opcija i dosta ponuda. Međutim, sve to treba da se ‚‚potrefi”, i sreća i uslovi. Što se tiče Slovana, oni pre dve godine nisu mogli da plate veliko obeštećenje, pa je tada sve ostalo na tome. Hteo sam da ostanem u Španiji, ali ni moja pozajmica u Valjadolidu nije uspela. Da je bilo drugih ponuda, bllo je, ali treba da se ‚‚potrefi” dosta stvari”, objašnjava bivši Romantičar.

Od dolaska Dražića, za Slovan nastupaju petorica igrača iz Srbije i Crne Gore. Takvo okruženje definitivno će mu pomoći da se što pre navikne na život i očekivanja u Slovačkoj, a Dražić ističe da je sada velika razlika u odnosu na odlazak u Španiju.

BLIŽI SE NOVI KRUG KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

‚‚Mislim da je Slovan veliki klub sa velikom tradicijom, tako da mislim da nije bilo teško doći ovde. Čavra je ovde (Aleksandar Čavrić), Vukan (Savićević), (Milan) Rundić i Boris Cmiljanić, tako da nas ima dosta ovde. U svlačionici smo mi u većini. Nema domaćih igrača u timu, ima nekih Holanđana, ali nas je najviše. Tako da smo mi glavni u svlačionici, sluša se naša muzika, tako da se osećam kao da sam u Beogradu”, otkriva Dražić detalje.

Dražić je tokom intervjua pričao i o izazovima u predstojećoj sezoni, borbi za titulu i kup Slovačke, ali i Ligi Evrope. Bilo je reči i o životu u Bratislavi i ličnim ciljevima za predsojeću sezonu, a sve to možete da poslušate u najnovijoj epizodi Evrogol podkasta.

Kompletan intervju počinje na 21 minut i 50 sekundi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime