Daren Flečer: Ferguson je mislio da je Pogba nedisciplinovan, zato je on i otišao!

Ser Aleks i Daren Flečer
(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Vezista Stouka Daren Flečer je u jednoj televizijskoj emisiji otkrio razlog raskola između Pola Pogbe i Aleksa Fergusona.

On je dugo bio jedan od najpouzdanijih igrača kod Fergusona, a imao je odličan uvid u to kako su se razvijali mladi talenti.

Provodio bih dane trenirajući rezervni tim Mančester junajteda u kome su bili Pol Pogba, Džesi Lingard, Ravel Morison i mnogo drugih talentovanih igrača. Pogba nam je igrao ofanzivnije i mislili smo da je to mesto na kome može da dobija utakmice za nas. Kombinacija toga i nediscipline u sredini je dovela do toga da ne igra kao centralni vezista“, istakao je Flečer.

JUNAJTED – JUVENTUS! DERBI I FENOMENALNE KVOTE

Sve je kulminiralo 31.12. 2011. kada se igralo protiv Blekburna, kada su mnogi vezisti Junajteda bili povređeni.

Sve se desilo na toj famoznoj utakmici kada smo izgubili od Blekburna 3-2. Svi su bili povređeni, a u vezi su igrali Đi Sung Park, Fil Džons i Rafael. Pol je bio na klupi. Mislim da tada nije bio dovoljno disciplinovan u rezervama da bi onda u važnoj utakmici dobio šansu“, smatra Daren Flečer.

PREMIJER LIGA – OVOLIKA PONUDA JE NEVIĐENA!

Flečer je bio jedan od zadnjih vezinih koji su kod ser Aleksa Fergusona igrali važnu rolu u taktičkim zamislima sjajnog škotskog stručnjaka. On i danas veruje da Pol Pogba treba da igra mnogo ofanzivnije.

Voleo bih da ga vidim u poslednjoj trećini terena kako kreira. Igrao je za Juventus na levoj strani i ranije sam pričao o njegovoj vezi sa Entonijem Marsijalom. Pogba lako može da se pomeri u stranu, može i da igra u šesnaestercu jer je krupan. Voleo bih da vidim da ima više slobode u igri“, istakao je Flečer.

Flečer je posle 12 godina u prvom timu Mančester junajteda prešao u VBA, gde se zadržao dve sezone. Od 2017. godine igraoza Stouk, a za Škotsku je odigrao 80 mečeva i postigao pet golova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime